VIDEO: Požar u Dugom Ratu je podmetnut, izgorjelo oko 50 hektara borove šume i niskog raslinja

Požar poviše Dugog Rata

Lokaliziran je veliki šumski požar koji je jutros u 5:20 sati buknuo na području Duća, a da požar stave pod kontrolu i obrane kuće u Dugom Ratu vatrogascima su uvelike pomogao jedan kanader. Županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina izjavio je Hini kako su požar, koji se uz jaku buru približio kućama u Dugom Ratu, gasitelji pod kontrolu stavili nešto prije 11 sati. Drugi kanader poslan je u Čeline kod Stanića. U oba ta požara do sada je izgorjelo oko 50 hektara borove šume i niskog raslinja, a gasilo je 200 vatrogasaca. Posljednje informacije govore kako je požar kod Dugog Rata podmetnut na više mjesta ...

FOTO: VATRENO JUTRO POVIŠE DUGOG RATA

Požar u Dugom Ratu je podmetnut: obranjene kuće, stigao kanader, vatra pod kontrolom

Požar Dugi Rat 31.7.2013. s TvDR Dugi Rat Vimeo kanala.

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Video: Jakov Velić / Art Foto, TV Dugi Rat
Foto: Ante Čizmić / Cropix
Izvor: Slobodna Dalmacija, DalmacijaNews

Požar poviše Dugog Rata

Na području Omiša u noći na srijedu su izbila tri požara. Gori u Dugom Ratu i u Stanićima, a gorjelo je i na području Brnistre.

Požar poviše Dugog Rata

Vatra u Dugom Ratu se približila kućama, ali objekti nisu ugroženi. Vatrogasci su oformili liniju obrane, a oko sedam sati ujutro u pomoć vatrogascima su došli i kanaderi, no, zbog jakog vjetra ne mogu raditi pa su se vratili u bazu.

Požar poviše Dugog Rata

Vjetar otežava posao i zemaljskim snagama. Dražen Glavina, glavni vatrogasni zapovjednik, kaže, da im je problem taj što požar ne mogu gasiti vatrogasnom tehnikom jer se radi o nepristupačnom terenu bez puteva.

Požar poviše Dugog Rata

Požar je izbio istovremeno na tri mjesta i to upućuje na sumnju da ga je netko namjerno izazvao. Linija požara u Dugom Ratu duga je oko kilometar, a široka oko 400 metara. Gori borova šuma i nisko raslinje, a nošena burom vatra se brzo širi.

Požar poviše Dugog Rata

Dignute su sve županijske vatrogasne snage. Na terenu je više od 200 vatrogasaca s 45 vozila, a u pomoć im stižu i snage iz susjednih županija.

Požar poviše Dugog Rata

Prije podneva u gašenje požara u Dugom Ratu uključila su se i dva kanadera, što je gasiteljima znatno olakšalo posao.

Požar je lokaliziran prije 13 sati, a opožarena površina u Stanićima i Dugom Ratu procjenjuje se na 50 hektara.

Požar poviše Dugog Rata

Osim borove šume i niskog raslinja izgorjelo je i prilično maslinika.

Povezani članci

Who's Online

We have 68 guests and no members online