Fornix Dugi Rat najuspješnija srednja tvrtka u županiji

Dodijeljena su Zlatne kune, priznanja HGK Županijske komore Split za uspješnost u poslovanju dalmatinskim tvrtkama. U kategoriji najuspješnijih srednjih tvrtki, između tri nominirane - Deltron d.o.o., Split, Fornix d.o.o., Dugi Rat i Manas d.o.o., Split, priznanje je dobio Fornix d.o.o. Tvrtka Fornix iz Dugog Rata bavi se proizvodnjom statičkih i dinamičkih brtvi za autoindustriju. U  potpunosti je izvozno orijentirana tvrtka koja sav prihod ostvaruje od prodaje u inozemstvu! Tvrtka posluje u tvornicama u Dugom Ratu, u industrijskoj zoni na Glavici i Pločama, u kojima zapošljava 300 djelatnika, a kupci njihovih proizvoda su brojni svjetski proizvođači automobila poput VW grupe, Mercedesa i BMW-a.
- Najbitniji faktor za uspjeh su ljudski resursi, odnosno djelatnici tvrtke - rekao je direktor Fornixa Goran Sapunar u HGK Split, zahvaljujući se na ovom velikom priznanju koje im dolazi upravo na desetu godišnjicu. Čestitamo radnicima i upravi Fornixa Dugi Rat i na ovom uspjehu!

Izvor: HGK Split, Dalmaatinski portal

Najuspješnija velika županijska tvrtka u prošloj godini je Tommy d.o.o. Uz Tommyja, u kategoriji velikih tvrtki nominirani su bili solinski AD Plastik i vrgoračka Mesna industrija Braća Pivac. Putnička agencija Calvados Club d.o.o. dobitnik je priznanja za najuspješniju malu tvrtku. U kategoriji malih trgovačkih društava nominirani su još bili Uber d.o.o., Vinišće i Pro Integris d.o.o., Split. Plaketu Zlatna kuna za inovaciju, koju Komora dodjeljuje u suradnji s Društvom inovatora Split DIATUS, dobio je Boris Ukić za značajan doprinos razvoju i promicanju inovatorstva za svoje Puntar svjetlo.

zlatna kuna

Posebna priznanja su dodijeljena Palace Elisabeth, Hvar heritage hotelu povodom 120 godina hvarskog hotela Palace, Klesarskoj školi Pučišća povodom 110 godina, KUD-u Jedinstvo za 100 godina, Ustanovi DES povodom 70, Radio Splitu povodom 65 i Sveučilištu u Splitu povodom 45 godina postojanja i uspješnog djelovanja.

HGK Zlatnu kunu dodjeljuje od 1993. godine za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskome gospodarstvu. Županijska komora Split plakete Zlatna kuna dodjeljuje za uspješnost na nivou Splitsko-dalmatinske županije i to na osnovu jedinstvenih kriterija HGK, koji uključuju 21 pokazatelj poslovanja.

Povezani članci

Who's Online

We have 161 guests and one member online

  • admin