Split maraton 2021.

U organizaciji Maraton kluba Marjan, najvećeg maraton kluba u Dalmaciji i i jednog od najvećih u Hrvatskoj, 25. i 26. rujna 2021. Split će ponovno biti jedna od vodećih europskih trkačkih destinacija. Utrke manifestacije 21. SPLIT MARATON obuhvaćaju "Trofej Slobodne Dalmacije“ - utrku na 5km (25.09.), utrke maratona, štafetnog maratona i polumaratona (26.09.). Na ovogodišnjem izdanju, 25.i 26. rujna prijavljeno je oko 1200 sudionika iz 45 zemalja što je rekordan broj zemalja koje sudjeluju na Split maratonu.
-"Zbog pandemije COVID 19 odlučili smo Split maraton prebaciti s veljače na rujan i time smo jedan od rijetkih maratona u svijetu koji se usprkos pandemiji, održao u kontinuitetu (i 2020. i 2021.). Unatoč svemu, ovogodišnja manifestacija je rekordna po broju zastupljenih država, njih 45 (Irska, USA, Finska, Rusija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Danska, Švedska, Kina..). Ukupan broj natjecatelja je manji nego 2020., ali smo obzirom na situaciju više nego zadovoljni. Na polumaratonu su 632 natjecatelja, maratonu 315, štafetnom maratonu 63, te njih 200 na utrci od 5 kilometara "Trofej Slobodne Dalmacije" koja je na programu dan ranije, u subotu, 25.09.2021“ - najavio je Kristijan Sindik, predsjednik Organizacijskog odbora Split maratona.

Izvor: Kastela.org

Igor Boraska, splitski olimpijac, osvajač brončane medalje u veslačkom osmercu na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. godine, koji je uspješno istrčao najpoznatiji maraton na svijetu – Njujorški maraton, prenio je svoje iskustvo.

- "Oduvijek sam bio sklon novim izazovima, što me i dovelo do mog prvog maratona u životu – maratona u New Yorku. Iako mi je osnovni cilj bio uživati u svojoj prvoj maratonskoj utrci u jednom od najfascinantnijih svjetskih gradova, ipak sam sebi zadao rezultatski imperativ– istrčati maratonsku dionicu za manje od 4 sata. Uspio sam ga istrčati za  3:57:48, uz krizu na 30. km. Za stotine tisuća ljudi diljem svijeta, trčanje i maratonske utrke postali su stil života, nešto što ih veseli i prema čemu se odnose sa strahopoštovanje. Izuzetno sam ponosan što je i Split, zahvaljujući entuzijazmu članova MK Marjan, došao na listu svjetskih gradova s maratonskom utrkom. Svim trkačima želim puno sreće u nedjelju na utrci." - rekao je Boraska.

Povezani članci

Who's Online

We have 228 guests and no members online