U Kaštelima Fešta o'boba, u nas teška dijeta do Festivala Soparnika

Ove godine se na velika vrata u Kaštela vraća Fešta o'boba. Ovogodišnja Fešta održati će se u subotu, 20. svibnja, a mjesto održavanja je kao i svih ovih godina, na Brcu u Kaštel Kambelovcu. Prijave ekipa za sudjelovanje na jednoj od najvećih gastronomskih fešti, ne samo u Kaštelima nego i Dalmaciji, već su započele, a prijaviti se mogu i svi zainteresirani koji se žele okušati u pripremanju nekog od zanimljivih jela od boba ili sa bobom, piše Dalmacija Danas.
"Za natjecanje je najvažnija dobra volja i osnovno znanje o pripremanju boba, a na svakoj je ekipi da sama odabere što će spremati. Jela mogu biti svakodnevna, tradicionalna, inovativna, nesvakidašnja, slatka, slana, kisela, ljuta" poručili su organizatori, te dodaju: "Jela se, ovisno o mogućnostima ekipa i posjedovanju odgovarajuće opreme mogu kuhati i pripremati i kod kuće, no za cijelu atmosferu i bolji doživljaj ove gastro fešte ipak je pravi odabir kuhanje na samom Brcu." - kažu marljivi i za gastro-zabav uvijek spremni Kaštelani.
Bilo bi lijepo kad bi i mu u Dugom Ratu napravili feštu od naše, poljičke domaće spize, stručnog vodstva ima ("Dalmatinska špica"), a niz dugoratskih ekipa, klubova i udruga itekako je vično i spizavanju i pripremi spize, pa uz malo sufinanciranja od strane naše turističke zajednice sve bi mirisalo na uspjeh.
No lako je ovdje pisati, netko bi trebao, nakon Festivala soparnika pokrenuti i prethodnicu i/ili nastavke naše gastronomske priče..

Izvor: Dalmacija Danas, MB

Who's Online

We have 263 guests and no members online