Čovik, zvir i kripost

Hrvatsko narodno kazalište Split premijerno je u petak, 19. siječnja izvelo komediju Luigija Pirandella "Čovik, zvir i kripost" u lokalizaciji Vanče Kljakovića te u režiji Nenni Delmestre. Osim u petak predstava će biti prikazana još 20., 22., 24., 26. i 31. siječnja. Predstava je igrana prije više od 40 godina na Splitskom ljetu, a na splitsku kazališnu scenu se vraća iznimna komedija karaktera Luigija Pirandella u sjajnoj lokalizaciji Vanče Kljakovića, ovaj put u režiji Nenni Delmestre i s glumcima Goranom Markovićem, Marjanom Nejašmićem Banićem, Andreom Mladinić, Perom Eranovićem... koji će oživjeti živopisne Pirandellove likove u  komediji mediteranskih karaktera u kojoj maske čovjeka, zvijeri i kreposti naizmjenično svi nose..

PREMIJERA KOMEDIJE

'Čovik, zvir i kripost' u HNK Split

Izvor: HNK Split

"Gdje su nam nestali smijeh i zafrkancija? Gdje se izgubila nevina i pomalo naivna splitska glenda? Jesmo li zaboravili da smo dio mediteranskog svijeta koji je oduvijek imao potrebu nasmijati se i narugati se tuđim, a još više vlastitim nesavršenostima i manama?

S tim nostalgičnim mislima redateljica Nenni Delmestre posegnula je – nakon puna četiri desetljeća - za majstorskom adaptacijom Vanče Kljakovića koju je u njegovoj režiji proslavila glumačka plejada na čelu s Ivicom Vidovićem, Borisom Dvornikom, Zdravkom Krstulović, Josipom Gendom i mnogim drugima. Tom vatrometu karaktera, toj fešti mentaliteta, zaogrnutoj u iščezavajuću splitsku čakavicu redateljica je odlučila vratiti se uvjerena da je i nova generacija splitskih glumaca u stanju oživjeti Pirandellov humorizam protkan sudarom smiješnoga s ozbiljnim, prizemnoga s patetičnim, nevinoga s dijaboličnim...

Povezani članci

Who's Online

We have 102 guests and no members online