'Zavodnici' na premijeri nakon premijere

Nakon premijere nove predstave Centra za kulturu Omiš, koja je bila na Dan žena, slijedi nam prva "poslijekoronska" izvedba predstave "Zavodnici", jedne bračne komedije prema motivima djela nobelovca H. Pintera i V.Kljakovića, kojom vas organizatori časte besplatnim ulazom. Predstava je nastala u koprodukcija Centra za kulturu Omiš i kazališne družine "Ritam igre", a riječ je o u autorskom projektu dramskih umjetnika Ivana Baranovića i Ivane Giove Župa, koja igra u petak, 19. lipnja 2020. s početkom u 20 sati u dvorani nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku. Dođite i lijepo se zabavite..

Zavodnici

Igraju: Ivan Baranović, Ivana Giove Župa.
Oblikovatelj svjetla i tona te scenografije: Miho Dolina
Stručni suradnik i izbor glazbe: Petar Buljević
Fotografija: Željko Šunjić
Plakat: Vice i Julija Tomasović
 

Crtica o predstavi

U središtu pozornosti je ministar koji tragajući za izgubljenom ljubavnom strašću pribjegava razno-raznim fantastičnim igrama i utjelovljuje različite likove poput Tarzana, rock zvijezde ili perača prozora, a sve da bi probudio erotski duh iz boce ili davno pokopanu bračnu strast. To je tipična strastvena i duhovita analiza ustaljenosti bračnih rituala u kojima njihovi protagonisti uzaludno pokušavaju iznova prepoznati strast...

Komedija obiluje finim iznijansiranim situacijama zablude i naglih, smiješnih, začuđujućih obrata (od ministra do Tarzana) koji se razrješuju na neočekivani način i publiku drže u neizvjesnosti do samog kraja.

Njihov etablirani malograđanski dnevni raspored, licemjerna uvažavanja prava na javnu i tajnu privatnost i ustrajavanje na paralelnim životima funkcioniraju sve do trenutka kada se iscrpe razlozi, prepozna nemoć i izgube elementarni motivi.
Možda će se njihova iscrpljena i potrošena bračna strast i data vjera, ponovno oživljena, prepoznati kao istinska ljubav uz mnogo, mnogo smijeha.

Zavodnici

Povezani članci

Who's Online

We have 221 guests and no members online