Svečani koncert KUD DALMACIJA Dugi Rat povodom 50. godišnjice društva

KUD DALMACIJA Dugi Rat  slavi prvih 50 godina svog postojanja i uspješnog rada! Bivši i sadašnji članova društva proteklih su mjeseci naporno radili na pripremi folklornog spektakla, svečanog koncerta koji će se održati u okviru 16. Dugoratskog ljeta u nedjelju 9. srpnja 2017. na Poljičkom trgu u Dugom Ratu s početkom u 20:30 sati. Dođite i uživajte u tradiciji svojih pradjedova i parabaka, doživite bogatu plesnu hrvatsku kulturnu baštinu u izvedbi čak PET generacija folkolornog ansambla našeg slavljenika, KUD-a "DALMACIJA". Ulaz je besplatan, spektakl osiguran, vidimo se na trgu!

Naš slavljenik, KUD “Dalmacija", osnovan je na Dan žena, 8. ožujka 1967. godine i od tada neprestano djeluje u očuvanju naše folklorne tradicije, starih plesova, nošnji i običaja, okupljajući brojne generacije dugoraćana i ostalih žitelja ovog kraja. KUD “Dalmacija” je, osim kroz cijelu Lijepu našu, bogatstvo i ljepotu naše folklorne tradicije pronijelo i predstavilo gotovo cijeloj Europi, a prije deset godina ples i pjesma doveli su ih i do dalekog Meksika, a najveći dosadašnji natjecateljski uspjeh im je osvajanje Grand prix nagrade na mešunarodnom festivalu "Interfolk" u Rusiji..

Svečani koncert KUD DALMACIJA Dugi Rat povodom 50. godišnjice društva

MB

Svečana sjednica KUD "Dalmacija" povodom proslave prvih 50 godina rada društva održala se u petak, 7.7. u 20 sati u kino dvorani u Dugom Ratu. Članovi svih generacija naših folkloraša ispunili su parter nekadašnjeg kina "Dalmacija" u večeri ispunjenoj emocijama.

Predsjednik društva Srećko Zelić govorio je o povijesti KUD-a, kako je sve počelo, prvim voditeljima, nastupima, turnejama, nagradama.., prigodnu riječ je uputio i naš načelnik Jerko Roglić, prijatelji iz Gata i Kaštela, te nakon dodjele priznanja Sabora hrvatske kulture zaslužnim članovima folklornog društva, od kojih neki u njemu aktivno, kao plesači, djeluju već 35 i više godina(!), lijepu je večer zaključio umjetnički voditelj društva Milivoj Raljević.

folklorašice

Druženje se generacija naših folkloraša i njihovih prijatelja nastavilo dugo u vruću dugoratsku noć... 

Povezani članci

Who's Online

We have 221 guests and no members online