Klape u gostima

pobjednici OmišaU prepunoj dvorani “Vatroslav Lisinski” u Zagrebu održan je tradicionalni svečani koncert ponajboljih omiških klapa s posljednjeg 45. izdanja festivala, pod nazivom “Pismo moja, hrli tamo”. Riječ je o dislociranom izdanku festivala koji traje već 27 godina i u pravilu prepuni dvoranu ljubiteljima klapske pjesme. Redom izvođenja nastupili su “Armorin”, “Brodarica”, “Sinj”, “Neverin”, “Pinguentum”, “Šufit” i “Vokalisti Salone”. Puna dva sata pjevalo se Dalmaciji iz duše, a sve je rezultiralo koncertom punim nostalgije i sentimenata brojnih južnjaka i njihovih najbližih ...


KLAPE U GOSTIMA

Omiš u Zagrebu

Piše; Igor Brešan / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Bila je ovo tužna godina za klapski svijet zbog odlaska velikana Ljube Stipišića Delmate i Dinka Fia. I jedan i drugi spasili su od zaborava neprocjenjivo glazbeno blago, ali i skladali u duhu naroda pjesme koje su već danas postale u doslovnom smislu riječi narodne.

Omiš u Zagrebu

“Zahvaljujući i Omišu, nadživjet će ih glazba kojoj su se dali i za koju su izgarali, a to nam je koliko svetost misije, toliko i osnovna djelatnost koja nas čini tim što jesmo, malim institutom za klapsko pjevanje”, rekao je zadovoljno nakon koncerta direktor festivala Dražan Mladin.

Festival dalmatinskih klapa dobio je nagradu “Porin” za najbolji klapski album godine, onaj s Večeri novih skladbi 2011. Branko Pajić, direktor “Scardone”, uručio ju je prvom čovjeku Festivala. Večer su zaključile sve klape pjesmom “Pismo moja, hrli tamo”.

Povezani članci

Who's Online

We have 383 guests and no members online