Par suvišnih o koncertu Rogera Watersa u Areni

Roger WatersRoger Waters iz jednog od najvećih bandova svih vremena, Pink Floyda, na svojoj The Wall 2011. turneji održao je sinoć u Zagrebačkoj Areni rijetko viđeni koncert, barem na ovim prostorima. Što to ima novo i spektakularno u djelu starom 30-ak godina?, zapitati će se mnogi koji su propustili hodočastiti u Zagreb i prije nego što nam Papa opet dođe dobili blagoslov. Već prva pjesma s impresivnom pirotehnikom i efektima dala je odgovor na podpitanje o spektakularnosti, dok novina osim bolno nedostajuće Gilmourove gitare za štovatelja Floyda  tu doista nema. Dvostruki album "The Wall" već ohoho godina zauzima istaknuto mjesto, štoviše jedan je od rodonačelnika konceptualnih albuma, pravog rariteta u rock produkciji 21 stoljeća, temeljenoj na dva hita i najčešće kreativnom prazninom ili varijacijama na temu do kraja preskupog CD-a ...


KONCERT

ROGER WATERS'S WALL 2011. - LIVE IN ZAGREB

Roger Waters Wall in Zagreb

Piše: Mladen Banović

Zagreb. Ekipa sa svih strana. Autobusi iz svih zemalja "regiona" pa i dalje. Staro. Mlado. Susrećem i par poznatih Dugoratskih faca, košarkaša u ZG pečalbi,.. Koncert počinje u 20.10 h. Nema 40-60 minuta kašnjenja na koje su nas skoro pa navikle naše glazbene zvijezde. Svaka čast Britancima! Uči Rambo Amadeusu!

Roger Waters Wall in Zagreb

Show počinje udarnički raskošnom pirotehnikom, sve što "imaju" kao da su ispalili već u početku. No ostalo je pregršt glazbeno-scenske-video-artističke "municije" i za naredna dva sata čistog užitka... A kako se već radio o AOR-u, polusatna pauza između dva dijela koncerta je došla ka' naručena za napraviti mista za još par piva.

Roger Waters Wall in Zagreb

Neću Vam ni pokušavati dočarati multimedijalni spektakl i to skoro pa transcendentalno iskustvo kojem smo sinoć s još 18.000 glazbom, rječju, pokretnom slikom, mišlju i zajedničkom bezvremenskom porukom povezanih duša doživjeli u Zagrebačkoj Areni. Naš Čiko, glazbeni kritičar u penziji i kolega mu Gall, možda bi i uspjeli pribilježiti nešto a da od toga ne ispadne svetogrđe.

Roger Waters Wall in Zagreb

Ja neću više grješiti večeras... Ubacit ću u člančić još samo galeriju slika snimljenu skoro s pola kilometra udaljenosti, i u snu koji samo što mi nije došao, svojski prionuti na rušenje firewalla koji je dijeli od mene ...
 

{gallery}galerija/20110413_waters_wall{/gallery}

Povezani članci

Who's Online

We have 576 guests and no members online