Gusarska bitka 2014: Mlečani napadaju u 20:30, mimohod gusara sat ranije

Crna zastava s grbom grada prekrila je u još u subotu najpoznatiju omišku tvrđavu Mirabelu i, dobro je poznato domaćima, znak je to da gradu prijeti neposredna opasnost. Neće tako proći niti dan, a pred omiške zidine stići će mletačka flota predvođena papinim izaslanikom Akoncijem kojoj će se, osmu godinu zaredom, suprotstaviti hrabri omiški gusari pod vodstvom neustrašivog kneza Malduka. Mjesto radnje je omiška gradska luka, vrijeme – ponedjeljak 20:30, a povod, stvarne opasnosti za Omišane ipak neće biti, rekonstrukcija prave pravcate gusarske bitke iz 13. stoljeća. U gradskoj luci očekuje se više od deset tisuća što domaćih što stranih posjetitelja, a da rekonstrukcija bitke bude što reprezentativnija pobrinut će se i preko stotinu glumaca volontera...

GUSARSKA BITKA 2014

Mlečani napadaju u 20:30, mimohod gusara sat ranije

Piše: Marin Katušić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Ove godine u pomoć Omišanima stižu pripadnici “Kumpanije” s Korčule, Dubrovački trombonjeri, a kao posebni gosti najavljeni su i kliški Uskoci.

Kao i svake godine, pomorski spektakl upotpunit će članovi udruge Omiški gusar koji će svojim mimohodom s početkom u 19:30 i prije početka pomorskog obračuna nesretnim Mlečanima pokazati da im je bilo bolje da u Omiš nisu ni dolazili.

gusarska bitka

Povezani članci

Who's Online

We have 88 guests and no members online