Gusarska bitka u Omišu

Sve je spremno za još jednu Gusarsku bitku u Omišu koja se već jedanaest godina održava u gradskoj luci i koja je tijekom tog perioda postala jedan od tradicionalnih i centralnih ljetnih događanja koji privuče više od deset tisuća posjetitelja iz svih dijelova Hrvatske. - Rekonstrukcija bitke utemeljena je na povijesnim činjenicama i tako doprinosi stvaranju prepoznatljivog brenda Omiša kao gusarskog grada. U Bitki svake godine sudjeluje više od stotinu naoružanih 'Omiških Gusara' i 'Mlečana', kao i pripadnika povijesnih postrojbi 'Kumpanjija' iz Blata na Korčuli, 'Trombunjera' iz Dubrovnika i 'Uskoka' s Klisa – poručuju iz Turističke zajednice Omiš. Sat vremena prije Gusarske bitke koja će se uprizoriti u gradskoj luci u petak, 18.8. u 20.30 sati s Toreta će krenuti mimohod povijesnih vojnih postrojbi kroz grad, a sve će završiti koncertom popularnog Jasmina Stavrosa koji počinje u 22 sata. Dan prije velike Bitke, u četvrtak u luci na platou Toreta će se od 18.30 početi okupljati mali gusari koji će se zabavljati uz gusarske igre za djecu. Upoznat će se i dočekati prave omiške gusare nakon čega slijede gusarske sportske igre..

GUSARSKA BITKA

U Omiškoj luci sprema se još jedan okršaj omiških gusara i Mlečana

Izvor: Dalmatinski portal, TZ Omiš
Video: CroDrone

gusarska bitka u omišu

U Gusarskoj bitki svake godine sudjeluje više od stotinu naoružanih omiških "Gusara“ i "Mlečana“, kao i pripadnika povijesnih postrojbi "Kumpanjija“ iz Blata na Korčuli, "Trombunjera“ iz Dubrovnika i "Uskoka“ s Klisa.

Program događanja:     

14.08. – 20.08.2017. GUSARSKI GASTRO TJEDAN

Od 14.8 – 20.8.2017 u odabranim ugostiteljskim objektima u gradu Omišu traje i gusarski gastro tjedan!

ČETVRTAK, 17.08.2017. DAN MALIH GUSARA, Plato Toreta, od 18:30

18:30 Toreta; Okupljanje malih gusara, zabava i gusarske igre za djecu

Okupljanje malih gusara će započet upoznavanjem i dočekom pravih omiških gusara. Nakon toga slijede gusarske sportske igre pod vodstvom sportskog društva “Sanus vita“, a pridružit će nam se i Kliški uskoci koji će sve okupljene učiti gađanje mete pomoću luka i strijele.

Akademska slikarica Vera Mekinić će svojim čarobnim kistom djecu preobraziti u prave gusare. Druženje će trajati do početka predstave "Ribar Palunko i njegova žena“ i "Emocionalna prtljaga“.

21:00  Plato iza Narodne knjižnice; Centar za kulturu - predstave "Ribar Palunko i njegova žena", Kazalište "Ivana Brlić Mažuranić" Slavonski Brod i "Emocionalna prtljaga", Dramska družina Vis

22:30 Toreta, Koncert "Music talents“ - Teana Kovačević

Nakon predstave zabavite se s nama uz atraktivan koncert i nastup „Music talents“ by Teana Kovačević.  
    

PETAK, 18.08.2017. GUSARSKA BITKA , Gradska luka, od 19:30

19:30 Toreta; Mimohod vojnih postrojbi kroz grad

20:30  Gradska luka, Gusarska bitka!

Pozivamo vas da i vi uživate u ovom atraktivnom događaju kojeg svake godine prati više od 10 000 gledatelja! Nakon Bitke KPU "Omiški gusari“ vas pozivaju na koncert Jasmina Stavrosa.

22:00 Toreta, Koncert Jasmina Stavrosa

jasmin stavros


Organizator: Turistička zajednica Grada Omiša
Pokrovitelji: Grad Omiš, Splitsko-dalmatinska županija, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, Hrvatska turistička zajednica.

Povezani članci

Who's Online

We have 368 guests and no members online