U velikom smo tjednu

Nalazimo se u Velikom tjednu, u vremenu kršćanske ozbiljnosti, sabranosti i promišljanja o svetosti vremena i događanja u njemu. Uskrsa ispovijed će se u župi svetog Josipa u Dugom Ratu održavati u utorak kroz jutro od 10 do 11 sati, a poslijepodne od 17 do 18 sati. Izvrsna je to prilika da Uskrs dočekamo spremna i čista srca, pomireni sa Bogom, bližnjima i samim sobom.
Veliki četvrtak dan je Isusove posljednje večere, na kojoj je sa svojim učenicima posljednji put proslavio židovski blagdan Pashu. Od 18 sati se na misnom slavlju obilježava sjećanje na Isusovu posljednju večeru i ustanovljenje Euharistije i svećeništva.
Na Veliki petak, dan vazmenog posta, nema svete mise, oltar je bez križa, oltarnika, cvijeća i svijeća, a vjerskim obredom od 18 sati uz klanjanje križu i procesiju mjestom obilježiti će se sjećanje na Isusovu muku i smrt na križu.
Velika subota je dan tišine, do Vazmenog bdijenja od 21 sat, koje se sastoji od službe svjetla s blagoslovom ognja, nakon čega slijede čitanja, krsna obećanja te Euharistijska služba. Blagoslov hrane obaviti će se u popodnevnim satima.
Nedjelja uskrsnuća Gospodinova, Uskrs, najstariji i najveći kršćanski blagdan, spomen je Kristova uskrsnuća – temelja kršćanske vjere i pobjede nad grijehom i smrti. Svete mise su u 10 i 19 sati.

Izvor: Župa sv.Josipa Dugi Rat

 

 

 

 

Povezani članci

Who's Online

We have 116 guests and no members online