Nalazimo se u velikom tjednu

Nalazimo se u velikom tjednu, najintezivnijem liturgijskom vremenu u cijeloj godini koje započinje s Cvjetnicom, a završava Uskrsnim bdijenjem. Iako je danas doista teško živjeti sasvim u duhu vjere otaca naših i skoro pa nemoguće složiti se s svime što Crkva danas zagovara, predlaže, a njeni opunomoćenici rade, kršćani i oni koji se tako osjećaju bi trebali biti ustrajni(ji) i nastojati svojim osobnim primjerom pokazati da čovjekoljublje, skromnost, marljivost, poštenje, življenje u skladu sa kršćanskom etikom i vrednotama te onim što danas ne vrijeđa razum i civilizacijske tekovine nisu samo fraza i nedostižni ideali, nego nešto čemu, uz neizbježne padove i brze uspone, težimo, a većinom i uspijevamo u svojoj svakodnevnici punoj izazova življenja u ponajljepšem dijelu svijeta. Vrijeme priprave, vrijeme korizme, vrijeme dobra, širokogrudnosti, a pogotovo ovo vrijeme kad se približavaju uskrsna otajstva, Isusova muka, smrt i uskrsnuće, ishodišta su vlastite, osobne vjere ...

Uskrs dolazi

Piše: Mladen Banović

VodaNadolazeće obrede Velikoga tjedna i iščekivanja Uskrsa iskoristimo i za pomirenje i oprost, da bi se mogli istinski radovati Uskrsnuću.

U našoj župi Svetog Josipa u utorak (30. ožujka 2021.) održati će se tradicionalna uskrsna ispovijed u dva termina (jutro od 9.00 do 10.00 i poslijepodne od 18.00 do 19.00 sati). To je izvrsna prilika da Uskrs dočekamo spremna i čista srca, pomireni sa Bogom, bližnjima i samim sobom.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 264 guests and no members online