Stipe Glavica i Hrvoje Znaor priredili Avi Nardia Kapap trening kamp za policijske instruktore

Rijetke su prilike kad imate mogućnost učiti i trenirati kod najboljih i pri tome steći nova iskustva, posebno kad je riječ o bliskoj borbi i preživljavanju u ekstremnim uvjetima. Takav trening kamp je održan u ponedjeljak, 27. svibnja u Ravnateljstvu policije, u organizaciji Stipe Glavice, bivšeg europskog viceprvaka u kickboxingu, i Hrvoja Znaora, izbornika Jujitsu Cro Teama i višestrukog europskog i svjetskog prvaka u jujitsu. Trening kamp su vodili major Avi Nardia iz Izraela, jedan od najpriznatijih instruktora borilačkih vještina u svijetu, i Toby Crowern iz Švedske, bivši član elitne jedinice "Royal Marines", stručnjak za protuterorističko postupanje i preživljavanje u ekstremnim uvjetima u prirodi. Na treningu je sudjelovalo dvadesetak policijskih instruktora iz različitih ustrojstvenih jedinica MUP-a RH: instruktori temeljne, Specijalne i Interventne jedinice policije te Službe za osiguranje i zaštitu štićenih osoba, koji imaju bogato znanje i iskustvo na području borilačkih vještina...

Stipe Glavica i Hrvoje Znaor prošli commando obuku izraelske policije

Izvor: DalmacijaNews

Znaor i Glavica su bili jedni od sudionika prethodno odrzanog Avi Nardia Kapap training kampa koji je održan u Sloveniji gdje su razmijenili međunarodna iskustva s ostalim sudionicima te imali priliku sudjelovati u ovom atraktivnom i posebnom režimu učenja samoobrane i preživljavanja u ekstremnim uvjetima.

Avi Nardia je majstor japanske i brazilske jujitse, glavni instruktor kapapa te ujedno umirovljeni glavni instruktor izraelske vojske i policije.

Toby Cowern bivši pripadnik elitne jedinice "Royal Marines", jedan od najpriznatijih svjetskih instruktora i predavača, uspješan i cijenjen stručnjak diljem svijeta za protuterorističko postupanje i preživljavanje u ekstremnim uvjetima u prirodi - divljini, posebice u ledenim područjima. Njegove uže specijalnosti su: taktička obuka za preživljavanje, talačke situacije te precizno policijsko gađanje i zaštita štićenih osoba.

Priznate i međunarodno licencirane instruktore borilačkih vještina u sjedištu Ministarstva primili su, u ime ministra Ranka Ostojića, voditelj projekta Davor Blažević i voditelj policijskog treninga s Policijske akademije Marijan Jantolek.

Na prijamu u sjedištu MUP-a RH Davor Blažević Tigar istaknuo je kako će MUP i ubuduće podržavati ovakav oblik međunarodne policijske suradnje u cilju što boljeg i što kvalitetnijeg provođenja policijskog treninga i obuke hrvatskih policijskih službenika u primjeni policijskih ovlasti. Izrazio je uvjerenje da je seminai i trening samo prvi korak u budućoj uspješnoj suradnji.

Elementi borilačkih vještina kojima su obučeni policijski službenici na ovom seminaru bit će implementirani u program školovanja za policijske službenike i policijske treninge na Policijskoj akademiji.

Povezani članci

Who's Online

We have 54 guests and no members online