Što ima novo u Općini?

ajme majkozgrada općineNema u novinama, nema na portalima, nema baš puno (skoro pa ništa) vijesti o radu i statusu rješavanju problema naše Općine. Naših dopisnika ili informatora izgleda nema na zidiću, nema ih izgleda ni u mjestima i kafićima gdje se razglaba o "tekućoj problematici", a ni "svog" vijećnika se ne može vidit tako često ka nekad. Pa gdje su svi? Što rade? Možda je problem ipak u nazovi novinarima koji "nikako da nađu vrimena" popričati s načelnikom i vijećnicima o aktualnom lokalnom trenutku naše sadašnjosti i o tome izvjestiti zainteresirano (i informatizirano) pučanstvo. Čuje se nešto o skorom rebalansu, ne čuje se nažalost ništa o kanalizaciji (a rok prve faze Projekta Jadran ističe uskoro... Hoćemo li se uspjeti 'prošvercati' u drugu fazu plana kad ni iz ove prve nismo povukli skoro ništa novca, osim predizborno, a kojeg svi mi dragi mještani lipo vraćamo kroz veću cijenu vode... Naravno da nismo dobili ni zapisnik sa sjednice općinskog vijeća gdje se raspravljalo, na trenutke i burno, samo o kanalizaciji..), ne zna se je li se napokon otvorio komunikacijski kanal s "Englezima", je li tko stigao popiti kavu s Kerumom i priupitati ga što uskoro planira s "Dalmacija-Iskrom" na Glavici? Ima li što novo oko sudskog spora oko prostora javnog dobra? Je li presuda na vidiku? Jesu li naši općinari i naši viđeniji HDZ-ovci uspjeli pronaći prava vrata u nekom ministarstvu na koja treba pokucati? Ne trebaju se naša gospoda sramiti kucanja, pardon lobiranja, jer ako ne k(lj)ucaš neće ti se u današnjoj Hrvatskoj ništa ni otvoriti.. Jesi li se počeli izrađivati detaljni planovi uređenja naših malih mjesta, a pogotovo njihovog priobalnog dijela? Doista, na čemu se radi ovih dana u (ili pri) Općini? ...


SILECIO STAMPA?

Što ima novo u Općini?

Pita se i piše: Mladen Banović

Ma je li to naš načelnik poput Keruma proglasio "silencio stampa" ili su samo mještani, ka i novinari, samo - totalno neinformirani?

načelnikKolege našeg načelnika iz susjednih mjesta (Blaženko Boban (Solin), Joško Berket (Kaštela)..) s vremena na vrijeme barem sazovu konferenciju za tisak kako bi javnost izvijestili o zaključcima koje je prije donosilo gradsko (u našem slučaju općinsko) poglavarstvo, a sada ih donosi načelnik. Ili barenko objave kakvu službenu vijest, službeni zapisnik, oglase javni natječaj, službeni glasnik.. na službenom portalu.

A kod nas lito, sezona, kupanje, plivanje, "zimmer fraj arbajt"! Nema zajebancije jer triba od nečega i preživit do idućeg lita

školske knjigeHmm.. škola će za koji tjedan a nitko da naglas barem priupita - kako i da li su uopće naši Općinari odlučili i da li su u mogućnosti pripomoći barem socijalno ugroženim obiteljima ili obiteljima slabijeg imovinskog statusa u možda sufinanciranju nabave školskih knjiga?

U našoj siromašnoj Općini valjda je sramota glasno priupitati može li se štogod iz proračuna "čoknit" i za našu dicu... A lipo je bilo nekidan pročitati da smo "najplodonosnija" Općina u našoj županiji (a možda i šire) barem što se tiče prirodnog prirasta stanovništva.

Rađa se u Općini Dugi Rat sve više dice i to je pravi blagoslov, kako njihovim roditeljima tako i ovoj našoj maloj (tj. sve većoj) zajednici

vijećniciBlagoslov ali i obveza svima nama, a pogotovo općinarima, da kontinuirano i s dugoročnimm planom rade na tome da barem ta naša dica (ako je za nas već kasno) imaju uvjete za sretno i bezbrižno djetinstvo i školovanje kakvo smo mi imali, i da im se u našim malim mistima uskoro počnu otvarati prilike za zaposlenje, da ne mora baš svatko ambiciozniji od niskog prosjeka ove srednije svoje prilike i osiguravanje egzistencije tražiti  egzodusom u metropolu i po Europama.

Govoreći "kratkoročnije", kako u ovoj recesiji, na koju se svi vade i koja je postala izgovor i opravdanje za sve, barem pokušati popuniti rupe u općinskom proračunu? novim prihodima naprimjer? Ili još bolje, kvalitetnijom naplatom već postojećih. Ima li tu nekih iskoraka i novih ideja?

Može li nam netko od članova vijećničke "komisije" lipo, detaljni (i napismeno!) kronološki objasniti trenutno stanje oko kanalizacije i što je sve dovelo do njega, te kakvi su daljnji općinski koraci (ili prijedlozi) u izgradnji kanalizacijskog sustava Općine Dugi Rat.

izboriMože li dugoratska javnost konačno dobiti na uvid službeni zapisnik sa sjednice općinskog vijeća gdje se raspravljalo o kanalizaciji i na kojem su sudjelovali i članovi projekta "Jadran"?

Koje bi to lijepo i korisno štivo bilo za pročitati, barem da se opet uvjerimo kojim sposobnjakovićima smo dali "gratis" povjerenje da nas vode u zadnjih desetak (i više) godina.

 

 

vodstvo

Povezani članci

Who's Online

We have 162 guests and no members online