Iz Regije..

Omiški poučak: Dva i dva su 4

Izvješće koje je danas pročitano na sjednici omiškoga Gradskog vijeća sastavila je Meri Smailagić, voditeljica Odsjeka za proračun i računovodstvo. Gospođa Smailagić nije od jučer, u vrh omiške izvršne vlasti nije došla s novim gradonačelnikom, nego je, dapače, na funkciji još iz doba njegova prethodnika. No, to s njezinim izvješćem nema nikakve veze, tko je gradonačelnik nju ne zanima, njezin posao su brojke. pa je potpisala izvješće koje bivšeg načelnika prokazuje kao diletanta kojemu je ostanak na vlasti bio jedina svrha vladavine. I baš zato današnja omiška storija samo naizgled ima veze sa Škaričićem, kao što, primjerice, i slična izvješća iz Metkovića samo naizgled treba vezivati isključivo uz Jambu. Globalna je to priča o lokalnoj Hrvatskoj. O velmožama koji padaju uz zvuk giljotine. O načinu vladavine koji je - ima li išta gore od toga - postao normalan. I o kojemu se - ima li išta gore od kukavica - glasno počne govoriti tek kad se promijeni vlast ...

OMIŠKI POUČAK

Dva i dva su 4

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Izvješće koje će danas biti pročitano na sjednici omiškoga Gradskog vijeća sastavila je Meri Smailagić, voditeljica Odsjeka za proračun i računovodstvo. Gospođa Smailagić nije od jučer, u vrh omiške izvršne vlasti nije došla s novim gradonačelnikom, nego je, dapače, na funkciji još iz doba njegova prethodnika. No, to s njezinim izvješćem nema nikakve veze, tko je gradonačelnik nju ne zanima, njezin posao su brojke, a s njima, poznato je i pučkoškolcima, nema zafrkancije. Dva plus dva su uvijek četiri.

Ma koliko god neki tupili drukčije, ma koliko god nas uvjeravali - a svakodnevno nas uvjeravaju - kako minus u blagajni nije odraz realnoga stanja, nego tek privid koji će se, evo samo što nije, u pozitivnu stvarnost pretvoriti, toliko najobičnija matematika. najprimitivnije zbrajanje i oduzimanje, otkrivaju svu demagogiju naših vlastodržaca.

Meri Smailagić s novim gradonačelnikom Omiša nema nikakve veze, dapače, sa starim je i doručkovala i ručala, no svejedno je - što će jadna kad su dva i dva četiri - potpisala izvješće koje tog starog prokazuje kao diletanta kojemu je ostanak na vlasti bio jedina svrha vladavine.

I baš zato naša današnja storija samo naizgled ima veze sa Škaričićem, kao što, primjerice, i slična izvješća iz Metkovića samo naizgled treba vezivati isključivo uz Jambu.

Globalna je to priča o lokalnoj Hrvatskoj. O velmožama koji padaju uz zvuk giljotine. O načinu vladavine koji je - ima li išta gore od toga - postao normalan. I o kojemu se - ima li išta gore od kukavica - glasno počne govoriti tek kad se promijeni vlast.

Povezani članci

Who's Online

We have 132 guests and no members online