Studenac bi gradio

Josip MilavićNakon što je Agrokor odustao od projekta poslovnog centra na Mertojaku, zbog kojeg je došao u pitanje opstanak ambulante izgrađene od samodoprinosa građana, investitori ne odustaju od te lokacije. - Želim izgraditi poslovni centar na Mertojaku, ali neću rušiti ambulantu, napominje Josip Milavić, vlasnik i direktor omiškoga trgovačkog lancaStudenac”, te dodaje kako mu nije namjera raditi protiv interesa 20 tisuća građana koji koriste tu ambulantu. - Kad se izgrade garaže, jedan dio će moći koristiti ambulanta. Devedeset posto zarade “Studenac” ostvaruje u ovoj županiji, a samo dva posto u Splitu. Zato sam zainteresiran za projekt koji bi uključivao hotel, multipleks kina i supemarket. Bio bi to najluksuzniji centar u Hrvatskoj, koji bi koštao do 200 milijuna eura, kaže Milavić i napominje da se bez njega takav projekt ne može realizirati ....

NOVI INVESTITOR ZA VELIKI TRGOVAČKI CENTAR ISTOČNOG SPLITA

Ako Studenac gradi, ambulanta ostaje

Piše: Sandi Vidulić / Slobodna Dalmacija
Foto: Joško Šupić / CROPIX

Ukupna parcela na kojoj se može izgraditi kompleks od 150 tisuća četvornih metara iznosi 13 tisuća kvadrata, od čega Milavić ima četiri tisuće u svom vlasništu, a još 2500 kvadrata na koje računa su u procesu povrata zemljišta. No, on nije jedini kupac na tom dijelu Mertojaka. Milavić smatra da nije korektno što su prekupci, koje nije htio imenovati, naknadno ušli na područje koje je počeo otkupljivati prije nekoliko godina.

Hotel, multipleks kina i supemarket vrijedni su 200 milijuna eura. Ako to ne prođe, izgradit ću hotel s pet zvjezdica i 150 soba - kaže vlasnik Josip Milavić

Otkupljujem

- Onima koji su ušli na ovo područje nakon mene poručujem da sam spreman od njih otkupiti zemljište ili im ponuditi udio u poslovnim prostorima. Ako to ne bude išlo, tada ću na onom dijelu terena koji je moj izgraditi hotelski toranj od 11 tisuća četvornih metara, koji će imati pet zvijezdica i 150 soba, tvrdi vlasnik Studenca i dodaje kako je s predsjednikom Društva arhitekata Juricom Jelavićem dogovarao arhitektonski natječaj.

Premda se nije htio teškim riječima zamjerati Poglavarstvu, Milavić smatra da je Grad prigodom izmjena GUP-a stao na stranu nekih drugih “igrača”. Osim što je izmjenama GUP-a znatno povećan broj dozvoljenih kvadrata za gradnju, područje na križanju Poljičke i Velebitske je razdijeljeno na dvije zone.

Na manjoj je Milavić stopostotni vlasnik, a na onoj većoj, osim njega, terene su kupovali i njegovi konkurenti.

- Mislim da se Grad ne bi trebao ponašati kao arbitar koji će birati investitore, nego da treba pružiti priliku onome koji je u stanju realizirati projekt. A ja imam arancije poslovnih banaka, poručuje Milavić.

 
Trojica gazda

Splitu ne treba više od tri velika poslovno-trgovačka centra. Pored Jokera na Brodarici i City Centra na Brniku, ovaj treći na Mertojaku bio bi sasvim dovoljan.

Više od toga bilo bi rizično jer su u pitanju vrlo skupe investicije, koje bi mogle propasti bude li ih previše. 

Nije to poslovni prostor od 500 kvadrata koji možeš lako prenamijeniti, smatra Milavić.
 

Who's Online

We have 170 guests and no members online