Kerum najavio prodaju trgovina

Željko KerumŽeljko Kerum najavio je kako razmišlja o prodaji trgovačkog dijela svoje tvrtke "Kerum", javlja Nova TV i navodi kako je poznato da je splitski gradonačelnik svoje poslovno carstvo s oko tri tisuće radnih mjesta izgradio na trgovini i lancu trgovina s mješovitom robom. U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju najavio je da će se grupacija Kerum ubuduće više baviti turizmom, ugostiteljstvom i konzalting uslugama. Njegovi radnici, a među njima su i brojni dugoraćani, zaposlenici bivše tvrtka Dalmacija-Iskra, ne žele pred mikrofone ni kamere, ali pomalo strahuju što im donosi budućnost. Možda tvrtka ne stoji dobro, a pitanje je pod kakvim uvjetima i kome će prodati i hoće li biti zatvaranja poslovnih prostora i radnih mjesta... Sindikat trgovaca Hrvatske tvrdi da tvrtka "Kerum" među rijetkima nema svoj Sindikat. Najava Željka Keruma da planira prodati trgovački dio svog poslovnog carstva, zatekla je čak i one za koje je kazao da bi ih najradije vidio kao kupce, čelnike Narodnog trgovačkog lanca čiji je suosnivač zajedno sa omiškim Studencom i drugim hrvatskim trgovačkim tvrtkama ...


NTL

Želimo Kerumove trgovine, ne smiju pasti u ruke stranaca


Izvori: SeeBiz, Slobodna Dalmacija, Banka magazin, Nova TV


Josip Milavić- Stvar je vrlo ozbiljna i iznenađeni smo time. Naravno da ćemo pregovarati s njim o kupnji, jer ne želimo da Kerum d.o.o. padne u ruke strancima - kazao je Josip Milavić, vlasnik omiškog Studenca i predsjednik Nadzornog odbora NTL-a.

Podsjetimo, Kerum je izjavio da se najviše zbog politike spreman odreći trgovine i posvetiti se drugim djelatnostima tvrtke.
 

Željko Kerum


- Imam previše obaveza, ali i moja sestra Nevenka Bečić, direktorica tvrtke, koja je sada postala predsjednica Gradskog vijeća Splita. Razmišljam o prodaji trgovačkog dijela tvrtke Kerum i trenutno pregovaram s nekoliko potencijalnih kupaca. Najbliži sam da to bude NTL Narodni trgovački lanac, čiji sam suosnivač, pa bih tako ostao u suvlasničkom odnosu. Ipak sam tu ostavio 20 godina života - rekao je Kerum.

Kako kaže Milavić, sve je još u fazi preliminarnih pregovora čiji bi se rezultati mogli znati za petnaestak dana.

Josip Milavić- Želimo sačuvati drugu poziciju na tržištu prehrambene trgovine, a odlaskom Keruma izgubili bismo deset do petnaest posto prihoda - kaže Milavić i dodaje:

- Računajući samo prehrambenu branšu, mi držimo nekih 16-20 posto tržišta koje je u 2008. godini ostvarilo 40-50 milijardi kuna prihoda.

Zato nam Kerumov odlazak i predstavlja tako veliki problem, posebno nakon spajanja Mercatora i Getroa koji su ugrozili našu drugu poziciju.

Prema podacima Finina registra godišnjih financijskih izvješća, s posljednjim danom 2008. Kerum d.o.o. je zabilježio dobit od 1,168.902 kune, što je bio pad u odnosu na godinu prije, za više od 20 milijuna kuna.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 170 guests and no members online