Novi turistički vodič: Najzanimljivije izletničke destinacije u okolici

CetinaFea Munitić, književnica i urednica turističkih vodiča pri HGSS-u, autorica je i urednica novog, jedinstvenog turističkog i izletničkog vodiča "Izleti iz Splita - Splitska rivijera i Zagora", u kojem se nalazi stotinjak prijedloga kuda prošetati i što posjetiti u okolici koristeći redovne autobusne linije. Tridesetak destinacija posloženo je po abecednom redu, opisano je zbog čega se isplati otići na neki izlet, što izletnik može očekivati, radi li se samo o šetnji ili postoje još neki sadržaji, a neki izleti imaju i više inačica povratka što izletniku ostavlja mogućnost improvizacije. Namjera je bila prikazati lokalitete vrlo bogate kulturno-povijesne i prirodne baštine u okolici Splita kao lako i jednostavno dostupna odredišta. Najzapadnije destinacije su Drniš i izvor rijeke Cetine, a najistočnije Vrgorac i Imotski. Fea Munitić je sve izlete isprobala sama ili sa svojim suradnicima što jamči točnost podataka navedenih u vodiču ...

NOVI TURISTIČKI VODIČ PO NAJZANIMLJVIJIM LOKACIJAMA U OKOLICI

Piše: Ines Brajević / DalmacijaNews
Izvor: DalmacijaNews

Nakladnik vodiča je HGSS, a projekt je pomogla i Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije. Pola naklade vodiča, koji na 160 stranica opisuje najzanimljivije izletničke destinacije, tiskano je na hrvatskom, a pola na engleskom jeziku. Iako je vodič predstavljen u srijedu u prostorijama Planinarskog društva Mosor, autorica napominje da ne treba steći dojam da se radi o planinarskom vodiču.

Poljica

Vodič se prodaje po cijeni od 70 kuna, a za sada se može kupiti u prostorijama HPD Mosor u Sinovčićevoj ulici, Turističkom birou na Rivi te u knjižari Miljenko Smoje, a uskoro će se moći kupiti i u suvenirnicama te u drugim boljim knjižarama.

Povezani članci

Who's Online

We have 463 guests and one member online

  • admin