Turistički vodiči Zagora, obala, otoci - razgrabljen!

S jedne strane Modro i Crveno jezero, imotska Topana i rijeka Cetina, s druge strane Modra špilja, šoltanske vale, hvarska Hora, u sredini biseri naše rivijere Tučepi, Igrane, Podgora... Sve to objedinjeno je u kulturno-povijesno-turističkom vodiču “Zagora, obala, otoci” koji je nedavno predstavljen javnosti i od tada je doslovno razgrabljen među domaćim i stranim turistima. Isplatio se trud autora, županije i djelatnika turističke zajednice uložen u osmišljavanje i izradu ovih vodiča. Joško Stella iz Županije splitsko-dalmatinske, te Mili Razović, direktor Turističke zajednice najavljuju kako će vodiči, osim u Hrvatskoj, biti predstavljeni i u inozemstvu te tiskani na brojnim svjetskim jezicima...


ZAGORA, OBALA, OTOCI

Piše: Ojdana Koharević / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Da ova naša županija doista obiluje brojnim kulturno-povijesnim vrijednostima poznato je odavno, pogotovo što imamo dva grada pod zaštitom UNESCO-a. No, ovo je prvi put da se Županija na ovaj način predstavlja javnosti. Vrijednost vodiča najbolje je oslikao jedan od autora dr. Joško Belamarić.

Turistički vodiči

Do sada su javnosti bili poznati vodiči Zagore i otoka, a sada je najnovijim izdanjem s obalom zaokružena ova turističko-kulturna trilogija kojom se prezentira kulturno-povijesna baština Splitsko-dalmatinske županije.

- Trilogija pokazuje bogatstvo baštine, ali i ljudski trud kroz stoljeća, kroz brojne sfere života. Ovim smo htjeli pokazati da turizam budućnosti nisu samo spomenici - rekao je Belamarić.
 

Povezani članci

Who's Online

We have 513 guests and no members online