Ljepota malih stvari

uživaj!osmijehUpali ste u svakodnevne rituale? Dan vam se sastoji od odlaska na posao i čekanja u redu na blagajni Studenca, a svaki slobodni trenutak razmišljate o neplaćenim računima i recesiji? Odmah prestanite! Mi znamo kako. "Formula" za unutarnje zadovoljstvo i sreću uopće nije komplicirana ni skupa. No prije toga, obećajte si da ćete jedan od savjeta poslušati već danas. Iako će jedan dio vaše podsvijesti biti uvijeren da je beskoristan, rezultati su, tvrde stručnjaci, zagarantirani. Obratite pozornost na ljepotu malih stvari koje svakodnevno ignorirate. Zatvorite oči makar na par sekundi. Pomirišite cvijet koji vam je na stolu, pogledajte k nebu, najsmješite se smišnici ili tipu s susjednog stola. Možda vam i zvuči smješno, no znanstvenici odgovorno tvrde da ćete biti manje skloni depresiji, stoga, probajte - ništa vas ne košta! Ja probao. Mala je uzvratila osmijeh ...

SRETNA STRANICA

Uživajte u ljepoti malih stvari

Izvor: Nacional

"Formula" za unutarnje zadovoljstvo i sreću uopće nije komplicirana ni skupa. No prije toga, obećajte si da ćete jedan od savjeta poslušati već danas. Iako će jedan dio vaše podsvijesti biti uvijeren da je beskoristan, rezultati su, tvrde stručnjaci, zagarantirani..

prošetaj se


Zaustavite vrijeme

Zatvorite oči makar na par sekundi. Pomirišite cvijet koji vam je na stolu, pogledajte u nebu, obratite pozornost na ljepotu malih stvari koje svakodnevno ignorirate. Možda vam i zvuči smješno, no znanstvenici odgovorno tvrde da ćete biti manje skloni depresiji, stoga, probajte - ništa vas ne košta!


Budite kreativni

Što god vi mislili o stupnju vaše kreativnosti, svaki čovjek je kreativno biće. Oživite neki od svojih davno zaboravljenih talenata.

Crtajte, slikajte, napišite pjesmu, odsvirajte nešto na onom klaviru koji već desetljećima samo skuplja prašinu. Imate li djecu napišite im priču ili pripremite neko novo, egzotično jelo...

Ma hajde, sjetite se da smo svi u pubertetu nešto od ovoga radili. Uz to što opušta, ako vam se svidi napravljeno osjećat ćete se ponosno sami na sebe.


Napišite pismo

Sigurno postoji osoba kojoj se namjeravate javiti već duže vrijeme, no to se pretvorilo u mjeseca, možda čak i godine. Nebitno je li to vaša baka, ujna ili prijateljica iz osnovne škole - javite joj se!

Želite li izbjeći ''dosadan'' razgovor ili ''jezikovu juhu'' zašto se niste javljali. Napišite joj mail (ako je baka onda ipak pismo).

Ne samo što ćete razveseliti ''zaboravljenu'' osobu i učinit ju da se osjeća posebnom, i vi ćete se osjećati sretnima!


Osmijeh dušu liječi

osmijehOsmijeh, osim što otvara sva vrata, pozitivno djeluje i na onoga tko se smiješi i na onoga kome je osmijeh upućen.

Dokazano je da nas i blagonakloni osmijeh potpunog stranca ispunjava osjećajem kao da imamo krila.

Budite i vi ponekad taj stranac i nasmiješite se nekome bilo u dućanu, tramvaju ili na ulici. Iznenadit ćete se kako ćete se se osjećati nakon toga.


Pohvalite

Kolegica na poslu ponovno se obukla ljepše od vas. Ma gdje samo nalazi tako lijepe bluze? Kada nalazi vremena za shopping? A te cipele... - zaboravite na zavist i čangrizavost, pohvalite ju.

Iskreno joj pokažite oduševljenje koje u vama izaziva njena oprava i priznajte kako ste malčice ljubomorni. Ne, vjerujte, neće se samo ona osjećati bolje. I vi ćete! Tko bi rekao?


Probudite dijete u sebi

Svakome od nas ponekad dođe da na zamagljenom prozoru nacrtamo srce ili pogledamo par minuta program na kojemu su teletabisi, ili nam pak dođe da uzmemu pizzu u ruke i u restoranu, no s obzirom na naše godine i zanimanje ne možemo si to dopustiti. Ipak smo mi odrasle osobe pune problema..

Nemojte biti baš u svakom trenutku opterećeni okolinom. Dopustite si ponekad i neku djetinjariju. Nećete zbog toga izgubiti ugled, ni reputaciju, osim što će izmamiti osmijeh na vašem licu, i okolina će vas smatrati simpatičnom.
 


Spustite novac za par mjesta na listi prioriteta

Prvo što vam pada napamet ja ionako zarađujem taman onoliko da si poplačam sve račune. No znanstvenici tvrde da su ljudi koji opterećeni novcem skloniji niskom samopoštovanju i depresiji. Novac vam, koliko god vam sad to apsurdno zvučalo neće donjeti sreću.

Pokušajte naći vedrije strane života. A ako vam i isključe telefon za idući mjesec... pa barem ćete imati vremena da napišete ona pisma.

priroda


Napravite nešto neočekivano

Umjesto da nakon izlaska s posla već automatski krenete putem prema parkingu ili autobusnoj stanici koji znate već napamet stoga taj dio koji ne morate razmišljati kamo idete razmišljate kakav vas nered čeka kod kuće - prošećite do kuće, naravno ako nije riječ o višekilometarskim udaljenostima.

kupanje

Osim što je šetnja izuzetno zdrava aktivnost koja najbolje čuva vaše zdravlje, nećete vjerovati kako će promjena rituala pozitivno utjecati na vašu psihu.


Posvetite vrijeme samo sebi

Jedan vikend umjesto da pospremate kuću, posvetite samo sebi. Isključite mobitel na par sati, ostanite duže u kadi, pustite omiljenu glazbu, pročitajte dobru knjigu, napravite si novu frizuru, promjenite boju laka za nokte...

opuštanje

Nakon samo par sati osjećat ćete se kao ponovno rođeni. A da i ne govorimo kako će se to odraziti na vaš izgled.


Ljubite, flertujte, volite!

Ne dopustite da se poljubac s voljenom osobom pretvori u ritual i time izgubi svoju čar. Bolje se i rijeđe poljubiti, ali pritom zažmirite, zaboravite sve probleme i prepustite se čaroliji poljupca kao da vam je prvi. Čvrst zagrljaj također ima pozitivne odražaje na vaše samopoštovanje i pruža vam osjećaj voljenosti. U svrhu vaše osobne sreće znanstvenici dopuštaju i flert.

Pa čak i ako ste u sretnoj, vezi ili braku, bezazleni flert na radnom mjestu ili obližnjem supermarketu samo će začiniti vaš vezu, a vi ćete se osjećati, poželjno, sretno i nasmiješeno.


sport

Povezani članci

Who's Online

We have 199 guests and no members online