Cili splitski turistički vodič na mobitelu

Split na dlanuMuzej grada Splita i Turistička zajednica predstavili su "Smart Guide", besplatan višejezični multimedijalni vodič kroz izložbeni postav Muzeja, i "Smart Guide - Split na dlanu", vodič kroz grad Split na "pametnim" telefonima zasad dostupan samo na Rivi. 200 audio-zapisa i galerija fotografija dostupne su svim posjetiteljima Muzeja putem Smart Guide platforme na njihovim 'pametnim' telefonima na hrvatskom i engeleskom, a uskoro i drugim jezicima. Svim posjetiteljima Splita na Rivi od sada je dostupan besplatni vodič na pametnim telefonima, na kojem će moći dobiti uvijek aktualne informacije o događanjima, kulturnoj ponudi, ali i ponudi smještajnih kapaciteta, gastronomije, i td. ...

Poticaj projektima kulturnog turizma

Izvor: MDC.hr

smart guide'Važno je naglasiti da je vodič na platformi Smart Guide projekt koji snažno povezuje Muzej Grada Splita i Turističku zajednicu Grada Splita, ostvaren s ciljem poticanja projekata u kulturnom turizmu kao sadržaja koji donosi značajnu dodanu vrijednost posjetiteljima Grada. Ovim iskorakom Muzej Grada Splita definitivno postaje turistička destinacija još zanimljivija širokoj publici, koja u suradnji sa nositeljima smještajnih kapaciteta – hotelima, kampovima i drugim objektima – može osnažiti turističku ponudu Grada u cjelini', naglasila je Elvira Šarić Kostić, ravnateljice Muzej Grada Splita

Projekt je ostvaren u sklopu marketinške djelatnosti Muzeja grada splita zajedničkom investicijom Muzej Grada Splita i tvrtke Astarta Plus, koja je isporučitelj tehničko-tehnološkog rješenja platforme Smart Guide.


'Smart Guide – Split na dlanu' dostupan na Rivi

No i sam Grad kroz projekt 'Smart Guide – Split na dlanu' Turističke zajednice Grada Splita, ostvaren na inicijativu direktora Vedrana Matošića, postao je svojevrsni 'muzej na otvorenom'. Naime, svim posjetiteljima Splita na gradskoj će šetnici od sada biti dostupan besplatni vodič na pametnim telefonima, na kojem će moći dobiti uvijek aktualne informacije o događanjima, kulturnoj ponudi, ali i ponudi smještajnih kapaciteta, gastronomije, i td.

'Za razliku od svih sličnih vodiča, platforma Smart Guide informira, ali i u punoj multimediji prezentira svaku informaciju – i to koristeći najmoderniju Wi-Fi  tehnologiju koja ne ograničava broj istovremenih korisnika usluge ili količine sadržaja, i to bez instaliranja dodatnog softvera na mobilni uređaj.  Brzina pregledavanja sadržaja pritom je kao na brzoj vezi vlastitog kućnog računala, što je kvaliteta koju ne može isporučiti niti jedan vodič prisutan na tržištu', naglasio je Nedjeljko Tišler, direktor tvrtke Astarta Plus.


U sezoni 2014. pokriven cijeli centar Grada Splita

Prema planu, do početka turističke sezone 2014. čitava pješačka zona grada biti će pokrivena uslugom Smart Guide, na koju će se priključiti i druge kulturne i ine institucije. Na taj način Turistička zajednica Grada dobiva novi medij za informiranje i prezentiranje turističkih i kulturnih sadržaja, kao i objavu aktualnih događanja, koji zbog iznimne kvalitete i jednostavnosti korištenja predstavlja značajan iskorak u mogućnostima komunikacije Grada sa njegovim posjetiteljima. 

Povezani članci

Who's Online

We have 435 guests and no members online