VIDEO: Turistička zajednica županije i filmovima promovira Zagoru i dalmatinsku kulturu

Splitsko-dalmatinska Turistička zajednica predstavila je javnosti dva nova turistička filma kojima se želi promovirati Dalmaciju kako bi se privukli gosti u pred i posezoni. "Dalmatian hinterland undiscovered beauty" tako promovira dalmatinsku Zagoru, a "Central Dalmatia cultural mecca" kulturni turizam naše županije. Film o Dalmatinskoj zagori režirao je naš Dućanin Ivan Perić koji je režirao i prošlogodišnji pobjednički film "The heart od Adriatic", prvonagrađen na svjetskoj smotri turističkog filma ...

PREDSTAVLJENI NOVI TURISTIČKI FILMOVI

Izvor: Dalmatia.hr, DalmacijaNews

- Imamo dva vrhunska filma za koja vjerujem da će biti uspješni kao i naš prošlogodišnji film "The heart of Adriatic" koji je u Azerbajdžanu osvojio zlatnu nagradu. Prvi film prezentira Dalmatinsku zagoru koja je nepravedno zapostavljena i neotkrivena, drugi promovira kulturni turizam, a oboje su bitni za razvoj pred i posezone - rekao je Joško Stella iz županijske TZ te dodao kako su autori imali zadane lokacije na kojima su snimali, bilo je određeno u kome smjeru treba ići scenarij, a usto su morali isporučiti i 500 fotografija.

- Snimali smo na području Sinja, Trilja, Vrlike, Vrgorca i Imotskog, a osim samih ljepota htjeli smo prikazati i brojne aktivnosti kojima se turisti mogu baviti. Da ne bude sve klasično, ove smo godine uveli i glumce, a cilj nam je bio da turisti mogu prepoznati sebe u situacijama koje se prezentiraju u filmu - kazao je Ivan Perić.

Film "Central Dalmatia cultural mecca" režirao je Augustin Tin Bilandžić.

Županijska TZ platila je za oba turistička filma malo više od 130 tisuća kuna sveukupno.

Povezani članci

Who's Online

We have 199 guests and no members online