FDK Omiš: Javna zahvala klapskom pjesmom

Kipar Kažimir HrasteNije praksa da se autorska večer na Festivalu dalmatinskih klapa posvećuju nekome tko nije direktno vezan za klapski četveroglas. Čast da svako pravilo doživi iznimku pripala je kiparu Kažimiru Hrasti. Bila je to javna zahvala pjesmom na Trgu Stjepana Radića umjetniku koji je duboko interpoliran u festival ...


FDK OMIŠ 2010.

AUTORSKA VEČER ZA KAŽIMIRA HRASTU

Javna zahvala klapskom pjesmom

Rijetkost je da se večer na 'Omišu' posveti nekome tko nije izravno vezan uz klapski četveroglas

hrastin plakat
festivalaPiše: Igor Brešan / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Hraste je rastao i živio s festivalom, od svojih studentskih dana do današnjih kad stečena znanja prenosi studentima Umjetničke akademije.

Plakati koje radio za festival od 1973. godine bili su više od puke informacije, a danas su postali njegovim zaštitnim znakom.

U još jednom koncertu koji nije imao natjecateljskih pretenzija pjevali su Iskon, Reful, Ardura, Omiš, Šufit, Terezija Kusanović i Tedi Spalato, a kroz program je vodio Denis Šabić.

Uoči koncerta festivalski trolist Mimica-Šarac-Mladin u znak zahvalnosti predao je slavljeniku triptih Denisa Fistonića.

Uoči koncerta u Muzeju grada Omiša otvorena je izložba Hrastinih plakata što su najavljivali vruća omiška klapska ljeta.


Hrastin plakat za FDK Omiš 2010

Povezani članci

Who's Online

We have 229 guests and one member online

  • admin