Radovan Matijek - umjetnik nevjerojatne energije, snage i odvažnosti

Da dugoraćana ima sve manje u našem malom mistu i okolici, a pogotovo "onih od kolina", nije nikakva vijest. Da nas poprilično ima drugdje diljem domovine, Europe, a i puno dalje, po Amerikama, Australiji, nije ništa novije. Novost nije ni da su mnogi od nas, ajde dobro, od njih, od dugoračana u pečalbi, naših sumještana na "privremenom" radu u inozemstvu, mahom po bjelosvjetskim metropolama, s kojima se podružimo kratko tek svakog ljeta, ili pred Božić, u svojim novim životnim destinacijama ostvarili nerjetko i impresivne profesionalne karijere i ostala životna postignuća.  
Jedan od njih koji se itekako uklapa u ovu sliku je Radovan Matijek, dugoratski umjetnik, kipar, plesač, performer, scenograf, koreograf, umjetnik s par adresa, onom dugoračko-splitskom gdje još ima atelje, te njemačkom gdje su mu ostala dva ateljea, gdje i živi većinu godine, nakon što je nakon studija kiparstva u klasi Stipe Sikirice na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, plesa u ansamblu za suvremeni ples, performansa i izlaganja na samostalnim kao i na skupnim izložbama, jedno vrijeme boravio, djelovao i usavršavao se između Berlina, Londona, Amsterdama i Pariza.
U svom razgovoru s Jasnom Lovrinčević koji je zabilježen i dostupan na portalu "U vihoru vremena", autorica ističe da "Sav njegov rad upućuje na jedan visoki umjetnički naboj kojeg umjetnik snagom svog talenta, znanja i širokih spoznaja usmjerava u stvaranje upečatljivih djela, čija posebnost, estetika i ekspresija izazivaju pozornost, navodeći gledatelja na razmišljanje i razmatranje. Bilo je veliko zadovoljstvo i obogačenje razgovarati s umjetnikom Radovanom Matijekom čiji se novi projekti isčekuju velikom radoznalošću.".
Njen razgovor s umjetnikom možete pročitati ovdje.

Izvor: UVihoruVremena.com
 

Rad Radovana Matijeka

Rad Radovana MatijekaRad Radovana Matijeka

Povezani članci

Who's Online

We have 79 guests and no members online