Iz Regije..

Omiški autobusni kolodvor seli na drugu lokaciju

Omiški autobusni kolodvor nije prodan ni iz drugoga pokušaja. Zapravo, trećega, ukoliko računamo i neuspio natječaj iz doba administracije prethodne gradske vlasti. Zainteresiranih, kako saznajemo, ima, no konkretnih kupaca nema. Odnosno, nema onih koji su po postojećim uvjetima spremni isplatiti nemali novac za jednu od najvrjednijih gradskih nekretnina. Početna cijena, podsjetimo, bila je 1.979.000 eura, pa je u drugom natječaju smanjena za nekih 200.000 eura, no rezultat je ostao isti: nitko ne želi kolodvor koji je, hm, baš to, dakle, kolodvor ...

OMIŠ

Uklanja se posljednja prepreka dolasku "Lidla"

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija

Nije, naime, stvar u novcu koliko u namjeni, odnosno u natječajnoj stavci koja kaže da kupac do daljnjega (čitaj: dok Grad ne donese odluku o izmještanju) zadržava autobusne perone. A na to niti jedan ulagač ne želi pristati, jer, naprosto, ne vjeruje da će peroni (čitaj: kolodvor) na vrijeme (čitaj: ikad) biti izmješteni.

Pa će Grad, tvrde dobro upućeni, upravo tako postupiti. Za iduću sjednicu Gradskoga vijeća pripremit će se točka o izmještanju kolodvora na drugu lokaciju – bit će zanimljivo vidjeti koju – a potom i odluka o novome natječaju, s pročišćenim tekstom, bez zadržavanja perona kao utega. Početna cijena se, doznajemo, neće mijenjati.

Zainteresiranih, ponovimo, ima. A za “kolodvor” je, nije tajna, najviše zagrizao "Lidl".

Povezani članci

Who's Online

We have 155 guests and no members online