Imagine Cup: Splitskom AuThink timu studenata jedna od nagrada

AuThink timJednu od nagrada na Microsoftovom Imagine Cupu, natjecanju mladih informatičara iz cijelog svijeta, osvojio je i AuThink splitski tim studenata FESB-a - i to u kategoriji DreamSpark Learning Award. Nagradni iznos je skromnih ali slatkih 5.000 dolara. Smislili su naši studenti AuThink - aplikaciju (računala, tableti, pametni telefoni) za pomoć u edukaciji i socijalizaciji osoba s elementima autizma. Njezina se “lakša” verzija (“AuThink Lite”) već nalazi u “Windows Storeu” i svatko je može besplatno “skinuti”. Čestitamo! ...

NAPRAVILI APLIKACIJU ZA POMOĆ AUTISTIMA

Splitski studenti osvojili jednu of nagrada na Imagine kupu u Rusiji

Izvor: Bug.hr, Slobodna Dalmacija

Authink tim

Ivan Pavičić, Ivan Božić, Marko Marinović i Luka Vidačak, naši mladi informatičari, osmislili su i stvorili aplikaciju koja omogućava svakom roditelju, edukatoru i djetetu oboljelom od autizma da na bilo kojem mjestu u bilo koje vrijeme pristupi ili virtualnoj igri ili učenju. Naravno, sve prilagođeno stupnju autizma.


Bez straha i treme

- Željeli smo prilagoditi zadatke, individualizirati ih, vjerujem da smo u tome i uspjeli, kazuje Marko Marinović (21), član tima, student treće godine računarstva na FESB-u.

Uglavnom, na hrvatskom “Imagine Cupu”, među još sedam timova – splićani su premoćno pobijedili i za nagradu dobili putovanje na svjetsku smotru, koja se ove godine održavala u Rusiji, u Sankt Peterburgu.

- Sve je krenulo prije nešto više od godine dana, željeli smo sudjelovati na “Imagine Cupu”. To je svjetsko natjecanje za mlade informatičare. Razrađuju se ideje, stvaraju projekti, sve kako bi se pomoglo ljudima.

PROČITAJ VIŠE...
 


Imagine Cup 2013.

Prenosimo popis nagrađenih projekata u tri najvažnije i najbolje nagrađene kategorije Imagine Cupa - 50 tisuća dolara ide pobjednicima, 10 drugoplasiranima i 5 trećima.

Innovation: prvo mjesto Britanija, projekt napredne socijalne mreže s lokacijskim katakteristikama, temeljene na blizini; drugo mjesto Slovenija i pomoć kirurzima za vrijeme operacija; treće mjesto Tajland, medicinski projekt za vizualizaciju radioloških slika i nalaza.

World Citizenship: prvo mjesto Portugal - sustav za određivanje krvne grupe u par minuta; drugo mjesto Tajvan - projekt koji koristi Windows Phone za procesuiranje audio signala; treće mjesto Australija - pomoć u koordinaciji kuhinja za siromašne i izvora hrane.

Igre - nagrade je prezentirao Aleksej Pažitnov, autor Tetrisa - prvo mjesto Austrijancima, drugo Indonežanima, treće Francuzima.


Pitaj mobitel koja si krvna grupa

Od svih aplikacija i inovacija na “Imagine cupu” splitske je momke impresionirao rad mlade portugalske liječnice, koja ga je patentirala i - ne sumnjamo - od njega će živjeti. I to jako dobro! Riječ je o aplikaciji na mobitelu koja vam bez prisustva kemikalija određuju krvnu grupu.

Isto tako su ih osvojili i Slovenci, koji su napravili aplikaciju uz pomoć koje kirurzi za vrijeme operacije mogu “listati” nalaze na virtualnom zidu nad pacijentom.

Povezani članci

Who's Online

We have 159 guests and no members online