Predsjedniku prezentirali nagrađeni projekt 'Think Green'

think green timSplitske i kaštelanske darovite studente, članove tima "Think Green", koji su se svojim projektom na ovogodišnjem Imagine Cupu plasirali u Top 12, primio je predsjednik Hrvatske Ivo Josipović, čime su ovi vrijedni I talentirani studenti dobili još jedno priznanje za ostvareni uspjeh na ovogodišnjem natjecanju u Varšavi. Članovi "Think Green" tima Ivana Biluš, Frane Roje, Mislav Tomić i Nebojša Veron na čelu sa mentorom Markom Matijevićem, predsjedniku su prezentirali svoj projekt  kojim se omogućava uzgoj hrane u kontroliranim uvjetima, uz pomoć softverske podrške kojom se nadziru troškovi uzgoja, kao i optimalni uvjeti potrebni rastu biljaka ...


MLADI I TEHNOLOGIJA

Izvor: Kastela.org

Njihov plasman među 12 najboljih od 68 timova finalista iz cijelog svijeta, u kojima je djelovalo oko 300 tisuća studenata, nije mogao proći nezapaženo kod hrvatskog predsjednika.

- Na Imagine Cup natjecanju studenti kroz rad na stvarnom projektu, svladavaju način rada u timu i pokazuju svoje znanje, sposobnost prilagodbe i brzog usvajanja novih tehnologija. Tim "Think Green" bio je izvanredan u svojem nastupu, od izrade rješenja do marketinga gotovog proizvoda. Ovaj izniman uspjeh, kao i uspjesi timova hrvatskih studenata tijekom prethodnih natjecanja, pokazuju da imamo vrlo kvalitetne i inovativne mlade ljude, sa kojima Hrvatska može graditi svoju gospodarsku budućnost -  rekao je Marko Sever, voditelj akademskih programa tvrtke Microsoft Hrvatska.

- Čestitam vam na ovom međunarodnom uspjehu i odličnom projektu koji ste napravili. Ovom prilikom pozivam sve studente i profesore hrvatskih sveučilišta da se i ove godine u što većem broju uključe u Imagine Cup natjecanje - istakao je Ivo Josipović.

Think Green tim s predsjednikom

Imagine Cup dio je Microsoftove inicijative Unlimited Potential, a u njemu se timovi iz cijeloga svijeta natječu u razvoju raznovrsnih rješenja i kreativnoj primjeni informacijskih tehnologija.

Prijave za državna natjecanja već su otvorene, a finale Imagine Cupa 2011, održat će se u New Yorku.

Podrobnije informacije o natjecateljima i njihovim projektima, kao i prijavnice za natjecateljske timove, dostupne su na internetskim stranicama www.imaginecup.com i www.microsoft.com/unlimitedpotential .

Povezani članci

Who's Online

We have 402 guests and no members online