Mosor Grebbening 2012.

mosor grebbeningŠesti Mosor Grebbening održati će se u subotu, 27. travnja 2012. Grebbening iz godine u godinu ruši rekorde po broju natjecatelja, pa je tako ove godine izvjesna brojka od preko 300 natjecatelja! Upozoravamo natjecatelje da zovu sunčano vrijeme sa moguće visokim temperaturama pa da se pripreme za takve uvjete (zaštita za glavu, krema za kožu, eventualno dugi rukavi brzosušećeg materijala...). Prenosimo i nekoliko važnih obavijesti prije same utrke. U petak na stranicama trposnjik.com objavit će se kartu i instrukcije za jogging kategoriju. Iako je bilo najavljeno da isti dan objavljujemo kartu i instrukcije za light kategoriju, organizator je donio odluku da ih objavi zajedno sa ultrom na registracijama u petak i na službenoj stranici u petak u 19:00. Preuzimanje natjecateljskih kartona, zemljovida, instrukcija, majica i bonova za obrok biti će na recepciji kampa Galeb u petak od 19-23h i u subotu od 07-09:45 ovisno o kategoriji u kojoj se natječete...

MOSOR GREBBENING 2012.

Još malo i počinjemo

Izvor: trposnjik.com, omis-info.com

Registracije su gotove 15 minuta prije starta svake kategorije. Dakle za Ultra kategoriju je start u 08:00 (prijava do 07:45), Light u 09:00 (prijava do 08:45) i Jogging u 10:00 (prijava do 09:45). Ako je moguće nastojte doći preuzeti sve potrebno već u petak u večernjim satima kako bi izbjegli gužvu prije starta. U subotu nemojte čekati zadnji čas nego dođite na vrijeme kako bi nam svima bilo lakše. Na vrijeme znači barem sat vremena prije starta.

Za one koji ne znaju kamp Galeb se nalazi na ulazu u Omiš iz smjera Splita, kod trgovačkog centra Studenac. Kod Studenca i susjednih zgrada imate parking gdje možete ostaviti svoja vozila. Molimo vas da u subotu ne ulazite vozilima u krug kampa Galeb jer se vrlo brzo stvori gužva.

mosor grebbeningStart utrke je ispred recepcije kampa Galeb,dok je cilj u restoranu Brguja 50 metara iza recepcije, kao i prošle godine. Prvi obroci počet će se služiti iza 14:00 sati pa sve do večernjih sati dok ne dođu svi natjecatelji. Proglašenje Jogging kategorije održat će se oko 16:00 sati dok će se proglašenje Light i Ultra kategorije održati u 22:00 sata.

Svi koji još uvijek nisu sredili smještaj mogu se javiti na kontakte kampa Galeb i agencije AlmisaLarus (kontakti u info dokumentu),ili se javiti djelatniku na recepciji. Isto tako svi oni koji su zainteresirani za nekakve dodatne aktivnosti u danima iza utrke (rafting, paintball, vožnja brodom kroz kanjon Cetine) neka se jave na iste kontakte.

Za sve natjecatelje koji dolaze iz okolice Omiša (Split,Sinj,Makarska.....), tj. one koji nemaju smještaj a htjeli bi prisustvovati proglašenju i zabavi, osigurali smo besplatno tuširanje u sanitarnim prostorima kampa Galeb.

ULTRA KATEGORIJA:

57 km/3500 uspona. Na dvije kontrole će biti vremenski limit te ako se on promaši preskače se nekoliko idućih kontrola. Pokušali smo isplanirati da nitko na cilj ne dolazi iza 22:00. U slučaju da netko promaši obadva limita preći će cca 40km/2000 uspona.

Napominjemo da natjecatelji u Ultra kategoriji ponesi nekakvu vodonepropusnu vrećicu zbog najavljenog vodenog zadatka. Na stazi će biti 4 okrepe te voda na još dva mjesta.

LIGHT KATEGORIJA:

26km/1500 uspona. Jedna okrepa.

JOGGING KATEGORIJA:

mosor grebbening12km/450 uspona. Jedna okrepa.

Upozoravamo natjecatelje da zovu sunčano vrijeme sa moguće visokim temperaturama pa da se pripreme za takve uvjete (zaštita za glavu, krema za kožu, eventualno dugi rukavi brzosušećeg materijala...)

Grebbening iz godine u godinu ruši rekorde po broju natjecatelja,pa je tako ove godine izvjesna brojka od preko 300 natjecatelja.

Lijepo se odmorite do subote i sretno na šestom Mosor Grebbeningu!

Povezani članci

Who's Online

We have 310 guests and no members online