Omiš Guitar Fest 2015

6. Omiški gitaristički festival

U Omišu će se od 23-25. travnja 2015. održati 6. Međunarodni festival gitare "Omiš guitar fest 2015“. I ove godine organizator, udruga "Male žice" očekuje dolazak više od 200 gitarista iz cijelog svijeta. No to nije sve što nas čeka..

6. OMIŠKI GITARISTIČKI FESTIVAL - OMIŠ GUITAR FEST 2015

Izvor: Radio Dalmacija

Organizator je ove godine odlučio spojiti najveću omišku tradiciju klapsku pjesmu i gitaru te je pozvao za nastup klapu koja nikad nije nastupala u Omišu ali je vezana za nju - klapu Rišpet, koja se sastoji od brojnih Omiških glazbenika i pjevača. Uz klapu Rišpet se očekuje i nastup španjolskog flamenco gitarista Paca Seca koji bi nastupio kao specijalni gost.

Druga večer festivala je tradicionalno rezervirana za proglašenja pobjednika u raznim kategorijama natjecanja te ove godine nudi prave glazbene poslastice: koncert otvara GMO Sanctus Domnio iz Splita koji se upravo vratio iz Italije sa osvojenim 1. mjestom na velikom međunarodnom natjecanju a oni će izvesti koncert za električnu gitaru i orkestar od splitskog skladatelja i dirigenta maestra Vlade Sunka. Nakon njih nastupa Francesco Scelzo, talijanski gitarist peruanskog podrijetla koji je zadnjih nekoliko godina osvojilo nekoliko velikih svjetskih međunarodnih nagrada, a za kraj večeri kao šlag nastupa španjolski flamenco gitarist Paco Seco.

Treći dan je rezerviran za proglašenje apsolutnog pobjednika natjecanja te nastup kantautora Nene Belana i Olje Dešić u unplugged verziji na akustičnim gitarama. Svake večeri se organizira i zabava u gusarskoj konobi do ranih jutarnjih sati.

Sat polako otkucava za početak najvećeg gitarističkog festivala u ovom djelu Europe a zasigurno i tri dana zabave za sve Omišane i njihove goste! 23.-25.04. hotel Plaža, Omiš 6. međunarodni festival gitare - Omiš guitar fest!

I ne zaboravite Gitara je život... a život je na Omiš guitar fest-u!

Povezani članci

Who's Online

We have 237 guests and no members online