Japanac Saito Yuki pobijedio na Omiš guitar festu

9. međunarodni festival gitare, Omiš guitar fest pobudio je neviđeno zanimanje u gradiću na ušću Cetine i njegovoj okolici, kako gitarista tako i građana. Od 250 natjecatelja iz cijelog svijeta nakon kvalifikacija i uzbudljivih finala poznati su najbolji akustični, električni i klasični gitaristi. Evo i popisa najboljih.
Čak četvoro mladih gitarista podjelili su prvu nagradu u I. kategoriji. Oni su Munitić Veronika, Nađfej Marijeta, Škarica Jakov i Marta Pešut iz Dugog Rata. U II. kategoriji najbolji je bio Bruno Bijuković iz Orija. U III. kategoriji slavila je Ivana Kovač, a u IV. kategoriji Lazović Marko. V. kategorija osvojila je Lorena Jejčić. U VII. kategoriji prvu nagradu su podjelili Maša Šon Neuholt i Ema Brglez. U VIII. kategoriji najboljim se predstavio Affetuoso guitar quartet. U IX. kategoriji najbolji je bio Leon Martinović. X. kategoriju osvojio je Ante Škurla. U XI. kategoriji slavili su Little Wings. U velikom finalu natjecanja klasične gitare bez ograničenja dobi natjecatelja pobjedio je Saito Yuki (Japan), 2. mjesto osvojila je Julia Trinchuk (Njemačka), 3. mjesto osvojio Dominik Carević (Hrvatska), a 4. mjesto Simone Rinaldo (Italija), do je 5. mjesto osvojio je Rafal Majek (Poljska). 
Omiš guitar fest 2019. službeno je završen u utorak na Dan državnosti RH, svečanim koncertom Petra Čulića i gostiju na kojemu su izvedena djela hrvatskih skladatelja.

Izvor: OGF, Bljesak.info

Japanac Saito Yuki pobijedio na Omiš guitar festu

- "Čestitamo još jednom svim natjecateljima, zahvaljujemo pokroviteljima, svim sponzorima i posebno volonterima, gradu Omišu, publici na prepoznavanju naše kvalitete, ocjenjivačkom povjerenstvu, izvođačima koncerata, svim medijima i ambasadorskim kafićima" - poručili su organizatori festivala.

Vidimo se dogodine!

Povezani članci

Who's Online

We have 88 guests and no members online