Paco Seco oduševio na drugoj večeri Omiš Guitar Festa

Izvrsnim i nadahnutim nastupima Španjolca Paca Seca, talijanskog Peruanca Francesca Scelza i mandolinskog orkestra Sanctus Domnio završena je druga i najopuštenija večer Omiš Guitar Festa. Virtuoznim prebiranjem po žicama najglasniji pljesak u dupkom punoj dvorani izmamio je Seco, potvrdivši tako najave direktora festivala Nene Munitića kako se radi o jednom od najboljih svjetskih flamenco gitarista. Festivalska događanja nastavljaju se i danas. U 16 sati nastupaju natjecatelji u tzv. kraljevskoj kategoriji klasične gitare, a šesti omiški Guitar fest u 20 će sati akustičnim koncertom zatvoriti Neno Belan i Olja Dešić ...

OMIŠ GUITAR FEST 2015.

Paco Seco oduševio na drugoj večeri Omiš Guitar Festa

Piše: Marin Katušić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Francesco ScelzaIako je druga festivalska večer bila revijalnog karaktera, tokom čitavog dana trajala žestoka borba za vrijedne nagrade u raznim kategorijama.

U kategoriji klasične gitare do 12 godina prvo mjesto osvojio je Slovenac Urban Rajter, dok je najbolja predstavnica 1999. godišta bila Crnogorka Nađa Janković.

U kategoriji rođenih do 1996. prvo mjesto drugu godinu zaredom osvojio je Miroslav Mraz, a najboljim komornim sastavom po odluci žirija proglašen je duo Sanja Puharić i Ivona Mihajlović.

Vrijedne nagrade OGF-a u raznim kategorijama
 

Povezani članci

Who's Online

We have 106 guests and no members online