Bravo Bruno

Čestitamo mladom gitaristu Brunu Bijukoviću i njegovom mentoru Petru Čuliću! Naš mladi Orijanin s gitarom, Bruno Bijuković, na nedavno održanom IV. Zagreb Guitar Festivalu osvojio je najprestižniju nagradu u svojoj prvoj kategoriji. Bravo, Bruno! Lijepe gitarističke vijesti stižu nam iz metropole, no teško da je to dovoljno za zalječiti "rane" koje nam je izazvao ovogodišnji izostanak Omiš guitar festa.

Naime, Omiš guitar fest se ugasio. Njegov osnivač i voditelj, omiški profesor gitare Neno Munitić, izgleda se umorio od uzaludne bitke sa lokalnom i hrvatskom birokracijom i "podrškom" grada Omiša u "zatvaranju financijske konstrukcije" festivala.. Faliti će nam to lijepo proljetno gitarističko druženje u propupalom Omišu. Jedan od nadolazećih simbola grada Omiša tako se, izgleda, ugasio..

Ugasio se, prije Omiškog, i Splitski gitaristički festival kojeg je svojedobno pokrenuo naš dugoraćanin Petar Čulić. A koje su to gitarističke fešte bile! Los Angeles Guitar Quartet, te čuvene profesore gitare ovjenčane i nagradom Grammy, i brojne druge gitarističke legende doveo je u Split naš dugoraćanin. Trajalo je to tri lijepe gitarističke godine, a onda se festival zbog sličnih (možda još i većih) problema ugasio. Munitić je izdržao punih sedam godina. U kakvom društvu živimo i to je pravo čudo! Tako je to kod "novih" nas, sve je osuđeno na polagano umiranje, a samo Hajduk (i ljudska glupost) živi viječno!

Piše: Mladen Banović

bruno biuković

gitara

Povezani članci

Who's Online

We have 74 guests and no members online