Gitara je život (i sav taj blues s delte Cetine)

Gitara je život, ali, hebi ga, gušti se žive, ali bome i plaćaju.
Pregršt lijepih trenutaka doživio sam na Omiš guitar festu u ovih 8. godina otkako Omiš zahvaljujući jednom zanesenjaku ima odličan gitaristički festival, i to u ljutoj predsezoni (sasvim u skladu s preporukama HTZ :-), kada i najhrabriji omiški sezonski restorateri (i ne samo oni) još spavaju dubokim zimskim snom.
Pregršt lijepih trenutaka doživio sam i na Splitskom gitarističkom festivalu zahvaljujući još jednom prijatelju, pravom gitarističkom zanesenjaku i također solidnom festivalskom "luđaku". Znam što je prošao ovaj "Splitski", čiji je gitaristički festival ugašen već godinama nakon tri iznimno kvalitetna i posjećena izdanja, pa pretpostavljam što je ponukalo ovog Omiškog fanatika gitare da danas preko Facebooka "urbi et orbi" svojim prijateljima, poznanicima, gradskoj vlasti i svima ostalima objavi sljedeće:

"Dragi prijatelji, želim vas obavijestiti da se "Omiš guitar fest" više neće održavati i da će se udruga "Male žice" kao njen osnivač ugasiti.
U 8 godina festivala doživio sam predivne trenutke, upoznao prekrasne ljude, zajedno smo napravili čudo za grad Omiš, ali i šire. Zahvaljujem svima koji su na ovaj ili onaj način doprinijeli festivalu. Odluku sam donio sam iz osobnih razloga, okrećem se novim izazovima, puno mirnijim i manje stresnim ali OGF mi ostaje u srcu do kraja života...
"

Šteta, prava šteta!

Ostaje nam se samo nadati da će se "otac" Omiš guitar festa, Neno Munitić i njegova ekipa, naposljetku ipak predomisliti i popraćen kvalitetnijom podrškom institucija, koje mi porezni obveznici itekako (i pre)skupo plaćamo, te boljim odazivom pokrovitelja i sponzora, poglavito ovih lokalnih, i dogodine u travnju na delti Cetine prirediti još bolji, kvalitetniji i sadržajniji 9. Omiš guitar fest.

Jer.. gitara je život!

Neno Munitić

Piše: Mladen Banović
Foto: Damira Kalajžić

Gitara je život (i sav taj blues s delte Cetine)

Povezani članci

Who's Online

We have 103 guests and no members online