Dani klasične gitare

Unatoč teškim okolnostima, organizatori su pripremili bogat i iznimno kvalitetan program manifestacije "Dani klasične gitare“ koji će se u periodu od 2. do 6.11. uz poštivanje svih epidemioloških mjera održati u Splitu i Solinu. Iz programa koji nam donosi četiri vrhunska koncerta, izdvajamo dolazak "hrvatske kraljice gitare“ Ane Vidović, koja više od desetljeća čvrsto drži svoje mjesto među elitnim glazbenicima svijeta. Ona će održati solistički recital sa biserima svjetske gitarističke literature, ali i seminar (masterclass) sa splitske učenike, studente i profesore gitare. Evo i programa, odnosno koncerata:
– duo Srđan Bulat (gitara) i Biljana Kovač (alt) u ponedjeljak 2.11. u 19.30h u Sveučilišnoj galeriji Vasko Lipovac u Sveučilišnoj knjižnici;
Ana Vidović (SAD / Hrvatska) u utorak 3.11. u 17h u Foyeru HNK Split - Zbog epidemiološke situacije i kapaciteta dvorane, organizatori su koncert odlučili ipak održati online. Ovu vrhunsku glazbenicu možete poslušati i pogledati na ovoj poveznici.
Splitski gitaristički kvartet u četvrtak 5.11. u 19.30h u Domu kulture Zvonimir u Solinu.
Maurizio di Fulvio trio (Italija) u petak 6.11. u 19.30h u Kući jezika i kulture na Peristilu.

Izvor: Dalmacija Danas

Organizator manifestacije je Udruga GitaraSt, a partneri su HNK Split, Sveučilište u Splitu, Talijanski inistitut za kulturu, Počasni konzulat Talijanske republike u Splitu, TZ Split, Udruga Prokultura i Javna ustanova u kulturi Zvonimir Solin.

Povezani članci

Who's Online

We have 184 guests and no members online