Petar Čulić gitarom osvojio i Gevelsberg

Petar ČulićOd 31. ožujka do 5. travnja se u Gevelsbergu (Njemačka) održavao 12. Gevelsberg Guitar Festival na kojemu je nastupilo tridesetak gitarista sa četiri kontinenta od kojih izdvajamo nastupe Marca Sociasa, Paul O'Briana, Rafaela Cortesa, Gorana Krivokapića, Detlefa Tewesa, Laure Young, Chia-Weia Lina.. Uz koncerte, predavanja, radionice i majstorske tečajeve u sklopu festivala se održalo i natjecanje u kategoriji bez starosne granice u kojoj je naš dugoračanin Petar Čulić osvojio prvu nagradu stručnog međunarodnog žirija. Petar je svojim sjajnim nastupom u finalu oduševio i publiku i žiri. Osim Petra u finalu su nastupili, nakon dviju eliminacijskih rundi, gitaristi Kunhwa Lee (Južna Koreja), Tristan Angenendt (Njemačka), Cem Celiksirt (Turska) i Juan Carlos Arancibia (Peru). Valja napomenuti da je Petar nastupio na još jednom natjecanju ove godine, ito na Beogradskom Guitar Art Festivalu koji se održao od 16. do 21. ožujka, gdje je među dvadesetak natjecatelju osvojio drugu nagradu ...

GEVELSBERG GUITAR FESTIVAL

Petar Čulić gitarom osvojio i Gevelsberg

Petar ČulićZanimljivost je da je Petar u finalu Gevelsberga svirao i svoju skladbu, misterioznog naziva "M". Tako da je to peti put da je Petar svirao i u konačnici i pobijedio na nekom natjecanju svirajući i svoju skladbu. Dogodilo se to 3 puta sa skladbom "Mali princ", koju je skladao još kao dvanaestogodišnjak, po uzoru na poznatu knjigu, te po drugi puta sa skladbom "M".

Čuliću slijedi žestok tempo nastupa i dalje, slijede koncerti u Briselu, Londonu, Parizu u travnju, zatim u Skopju, Iserlohnu..

Uz već dogovorene koncerte i u 2013. godini poput nastupa sa Mozart orkestrom sa kojim će kao solist svirati najpoznatiji koncert za gitaru i orkestar - Concierto de Aranjuez.

Povodom 100 godina od rođenja poznatog britanskog skladatelja Benjamina Brittena opet će nastupiti u dvorani u kojem je imao prvi koncert.

Petar Čulić

Nema što, najpoznatiji dugoračanin u svijetu nastavlja svoj niz uspjeha. Ovog tjedna moći ćemo ga vidjeti na Omiškom gitarističkom festivalu, ovaj put u publici.

Povezani članci

Who's Online

We have 646 guests and no members online