Nove knjige: 'Hrvatska na kraju EU puta' Ivice Tijardovića

Put Hrvatske ka EUDr.sc. Ivica Tijardović, splitski pomorac, znanstvenik, stručnjak za pomorstvo, publicist, a prije svega intelektualac, objavio je u vlastitoj nakladi novu knjigu "Hrvatska na kraju EU puta (Čudni su putevi Gospodnji)" u kojoj je prikupio i zainteresiranim čitateljima na jednom mjestu ponudio stotinjak eseja i članaka objavljenih u hrvatskim medijima (Vjesnik, Poslovni dnevnik, Hrvatski Fokus, Slobodna Dalmacija, Vrime, Hrvatski list, Brodogradnja,..) u 2010. Čast nam je da smo mogli i da možemo i ovdje, na Dugoratskom portalu, za našu čitateljsku publiku prenositi i objavljivati izvrsne članke, analize, zapažanja i komentare aktualnih gospodarskih (s posebnim naglaskom na teme iz brodogradnje), političkih (put Hrvatske k EU) i društvenih tema ovog vrsnog intelektualca i autora ...


NOVE KNJIGE

IVICA TIJARDOVIĆ:

"Hrvatska na kraju EU puta"

Čudni su putevi Gospodnji

Piše: Mladen Banović

Dr.sc. Ivica TijardovićDr. sc. Ivica Tijardović pažljivijim čitateljima ovog portala nije "nepoznata" osoba. Ovaj pomorski kapetan  doživotni je član Vojno-pomorskog instituta SAD-a, Kraljevskog Instituta za navigaciju Ujedinjenog Kraljevstva i drugih prestižnih instituta i udruženja, dobitnik brojnih stručnih priznanja i nagrada, suradnik niza časopisa i novina, kako u inozemstvu tako i u Hrvatskoj.

Napisao je Tijardović niz stručnih i publicističkih knjiga. Najnovija, "Hrvatska na kraju EU puta", donosi njegove recentne eseje i članke objavljivane u hrvatskim medijima u 2010. godini. U knjizi je poseban naglasak dat na Hrvatski put ka Europskoj Uniji, "koji je bio težak, dugi, nepravedan i još uvijek traje".

Posebno je Tijardović kritičan (i to ne odnedavno ;-) prema našoj političkoj eliti koja je "sve podredila puževom putu prema EU na oštrici britve. Mnogi među njima su taj put iskoristili da bi se nelegalno obogatili. Zbog toga nam je gospodarska nučinkovitost impresivna, sve je podređeno sticanu materijalne osobne koristi..", piše Tijardović u uvodu knjige u kojoj doista svaki čitatelj zainteresiran za događaje i trendove iz svjeta oko sebe može pronaći nešto interesantno, poučno, vrijedno čitanja i daljnjeg propitkivanja i razmišljanja.

Povezani članci

Who's Online

We have 394 guests and no members online