Knjige: Razgovori Srećka Horvata s vodećim intelektualcima današnjice

Razgovori Srećka Horvata s vodećim intelektualcima današnjiceSrećko Horvat, hrvatski književnik, intelektualac, umjetnički direktor Subversive Film Festivala, u posljednjih nekoliko godina razgovarao je s vodećim svjetskim intelektualcima kako bi s njima pretresao goruće probleme i teme današnjice, kao što su  demokracija i globalizacija, kraj povijesti i kultura straha, "Arapsko proljeće", budućnost Europe.. Razgovori, sakupljeni u knjigu ironičnog naslova "Pažnja! Neprijatelj prisluškuje", nedavno objavljenoj u izdanju Naklade Ljevak, daju obrise "duhovne situacije vremena", a nerijetko omogućuju i uvid u međusobna slaganja pa i neslaganja ovih mislilaca. U knjizi o problemima današnjice govore Francis Fukuyama, Amos Oz, Tariq Ali, Stéphane Hessel, Terry Eagleton, Slavoj Žižek, Gianni Vattimo, Zygmunt Bauman, Michael Hardt, Gayatri Spivak ...

KNJIGE

PAŽNJA! NEPRIJATELJ PRISLUŠKUJE

Razgovori Srećka Horvata s vodećim intelektualcima današnjice

Izvor: Naklada Ljevak

Razgovori Srećka Horvata s vodećim intelektualcima današnjice"Horvatova knjiga razgovora s vodećim intelektualcima današnjice markira slabe točke sistema i nudi strategije udara na njih. Ovo nije priručnik za samopomoć kapitalizma ni benevolentna, drugarska kritika liberalne demokracije, nikakva artikulacija Trećeg puta. Pažnja! Neprijatelj prisluškuje je intelektualna potraga za istinskom alternativom."

Andrej Nikolaidis, iz predgovora knjige


Predstavljanje knjige održati će se u ponedjeljak, 28. studenoga 2011. u 19 sati, u Zagrebu, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5.


Ukratko o autoru

srećko horvatSrećko Horvat (1983.) dosad je objavio šest knjiga: Protiv političke korektnosti, Znakovi postmodernog grada, Budućnost je ovdje, Diskurs terorizma, Ljubav za početnike, te zajedno s Igorom Štiksom Pravo na pobunu.

Član je uredništva časopisa Zarez, Tvrđa, Europski glasnik i Up & Underground.

Umjetnički je direktor Subversive Film Festivala.

Povezani članci

Who's Online

We have 118 guests and no members online