Pitajte Andriju, može Vam pomoći informacijama oko korona virusa

Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo uprave u utorak su predstavili javnosti Andriju, digitalnog pomoćnika (asistenta) u obliku WhatsApp chatbota koji su kao alat za borbu protiv koronavirusa u Hrvatskoj donirale hrvatske IT tvrtke Mindsmiths, Neos, Infobip i Oracle Hrvatska, članice nedavno osnovane Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju CroAI, piše portal Netokracija koji sustavno prati vijesti iz IT svijeta. Digitalni pomoćnik Andrija je dakle chatbot, računalni program koji simulira ljudske razgovore, zasad dostupan putem popularne mobilne aplikacije WhatsApp (u pripremi su i drugi komunikacijski kanali), a koji nosi ime poznatog hrvatskog liječnika Andrije Štampara, oca preventivne medicine, ne samo u Hrvatskoj, već u svijetu. Chatbot Andrija se pokreće klikom na službenoj web stranici uz instaliran WhatsApp ili slanjem poruke "Pozdrav" na broj +385997753049 (koji prvo morate spremiti u imenik vašeg smartphona). Andrija je stvoren temeljem ekspertnog sustava (AI) i sadrži machine learning algoritme (AI) kako bi mogao komunicirati s velikim brojem ljudi istovremeno i učiti iz prikupljenih podataka..

Izvor: Netokracija.com

Andrija digitalni asistent radi na temelju cloud infrastrukture koju je hrvatska tvrtka Neos razvila na temelju Oracleove tehnologije. Infobip je besplatno ustupio svoju komunikacijsku platformu za korištenje WhatsAppovog API-ja, dok su djelatnici tvrtke Mindsmiths, u suradnji s profesorom Brankom Kolarićem, voditeljem službe za javnozdravstveno gerontologije Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, i njegovim timom razvili ekspertni sustav ("mozak") asistenta na vlastitoj platformi za umjetnu inteligenciju i machine learning.

Na prvi pogled Andrija izgleda kao vrlo jednostavan chatbot koji bi se mogao razviti temeljem neke postojeće platforme, ali njegovi tvorci ističu kako će se prava njegova vrijednost vidjeti kad počne komunicirati s tisućama korisnika i kada se na temelju njihovih reakcija algoritmi Andrijinog ekspertnog sustava počnu mijenjati i "učiti".

Andrija digitalni asistent ima "karakter" dobronamjerne osobe koja je uvijek voljna pomoći i biti na usluzi građanima, a ujedno raspolaže bogatim znanjem u području borbe protiv koronavirusa. Andrija omogućuje građanima da nauče kako se ponašati u svakoj situaciji oko pandemije korona virusa i da to onda mogu primijeniti na sebi ili drugim osobama do kojih im je stalo.

Andrijin zadatak je uvažiti prijavljenu ozbiljnost situacije, umiriti ako je sve OK, uputiti korisnika na pravo mjesto bez panike ako situacija zahtijeva hitnu reakciju, a sve s konačnim ciljem pomoći zdravstvenom sustavu da se efikasnije bori protiv epidemije.

Povezani članci

Who's Online

We have 406 guests and no members online