U Omišu (o)svanula Hrvatska zora

U Omišu je u četvrtak osnovana podružnica stranke "Hrvatska zora - stranka naroda". U konferencijskoj dvorani hotela "Plaža“  osnivačkoj skupštini kojij je nazočilo 100-tinjak članova stranke i simpatizera, izabran je gradski odbor stranke kojeg čine: Sara Ćurlin, Jelena Bogdanović, Josip Kujundžić, Andrija Pivčević, Ante Sovulj, Frane Vulić i Duško Marušić (predsjednik). Istaknuta je potreba uključenja stranke i članstva u politički život grada Omiša, posebice na pomaganju mladima ...

STRANKE

U Omišu (o)svanula Hrvatska zora

Tekst i slika: Davor Grgat

- "Zahvalio bih se g. Kujundžiću i njegovim najbližim suradnicima koji su svojim dolaskom uveličali ovaj važan događaj" - rekao je novoizabrani predsjednik ogranka, Duško Marušić, i dodao:  

- "Zahvalio bih se i kolegama na ukazanoj podršci, ali i odgovornosti koju svi skupa imamo. Ipak, bit svega nisu pojedinci već zajedništvo, zajedništvo mladih, pogotovo u vrijeme kada vlada beznađe mladih, nemaju posao, čak je neke i sram što su uložili toliko truda, sati učenja za dobivanje diploma, a danas im ona služi smo kao ukras na zidu. Nadam se da nam g. Kujundžić svojim sugestijama može pomoći da ozdravimo našu sredinu, jer bez zdrave lokalne sredine, nema ni zdrave države. Često se kaže da su mladi budućnost svijeta, ali imam osjećaj da se mi ne brinemo o budućnosti, već smo zatočeni u prošlosti. Česte su nepotrebne podjele, na plave, crvene, lijeve, desne, nebitno, samo nas razdvajaju, a ionako nas Hrvata nema puno i svakim danom nas je sve manje. Krajnje je vrijeme da poboljšamo naše živote, ali ne zbog nas, već zbog budućih generacija jer Hrvatska nije samo slovo na papiru, Hrvatsku čine ljudi. Ako nemamo sretne, mlade ljude nećemo imati niti sretnu Hrvatsku...“ - kazao je Duško Marušić.

U Omišu svanula Hrvatska zora

Sara Ćurlin, članica Izvršnog odbora rekla je: - "Mladi su ono na što se trebamo orijentirati. Treba ih zadržati da ne odlaze u inozemstvo, dati im nadu da ostanu u Hrvatskoj, da znaju da ono za što su se mučili nije bilo uzalud. Istina da je slika Hrvatske danas loša i daleko od onoga kakva bi trebala biti, zato je bitno da se mlade aktivira jer su mladi danas prepasivni. Treba ih zato pokrenuti jer su oni budućnost Hrvatske. Nadam se da će ova grupa mladih intelektualaca svojim marljivim radom i zalaganjem potaknuti i njih da nam se pridruže i učinimo Hrvatsku boljom."

Nazočnim skupštinarima se obratio i predsjednik stranke, dr Milan Kujundžić, koji je u kratkom govoru osvojio srca nazočnih i pobrao veliki aplauz.    

Povezani članci

Who's Online

We have 340 guests and no members online