Kuglana, nakon toga disko, a sada je kuća sretnih ljudi

Udruga AGAPE u novim prostorijamaJednom je bila kuglana. Nakon toga i disko. A danas je riječ o kući sretnih ljudi. Čelnici Udruge za osobe s invaliditetom AGAPE u utorak su na omiškoj Punti svečano predstavili i otvorili svoje nove prostorije, ponudivši uzvanicima te, prije svih, svojim članovima, vrhunski doživljaj. Zahvaljujući svom trudu, te sredstvima iz IPA projekta "Širenje mreže socijalnih usluga" i suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb, čudotvorci iz AGAPE-a uspjeli su financirati uređenje prostorija i poludnevni boravak za osobe s invaliditetom u omiškoj "Happy people house" ...

FEŠTA U OMIŠU POVODOM MEĐUNARODNOG DANA INVALIDA

Udruga AGAPE predstavila novi prostor za invalide u Omišu

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Malo se, što je za vrhunski doživljaj jako važno, govorilo, malo više se, što je još važnije, zapjevalo, a najviše se, svi će se složiti da to za vrhunski doživljaj nije najvažnije, jelo.

Prije nego se s riječi prešlo na jela, čuli smo svašta dobroga o IPA projektu "Širenje mreže socijalnih usluga" pod nazivom "Happy people house", kojim čudotvorci iz AGAPE-a financiraju poludnevni boravak za osobe s invaliditetom.

Pa smo čuli i kako je Grad malo pripomogao, pa kako su ruke dali i u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i Centru za socijalnu skrb, a čuli smo i kako je ovo fantastičan model zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih žena starijih od 49 godina.

Udruga će, naime, u siječnju urediti i dnevni boravak za smještaj svojih članova sa šireg omiškog područja. O njima će brinuti dvije domaćice, dok će druge dvije obilaziti još 25 osoba i pomagati im u njihovim domovima.

- Ukupna vrijednost projekta je 173.000 eura - obznanila je Natali Stanić, presretna (a kakva će drugo i biti u kući sretnog čovjeka) što su na otvaranje "starog diska", namjerno, naravno, tempiranog na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, došli svi koje je pozvala.

A posebno je bila zadovoljna što je bilo i nepozvanih, jer u nepozvanima, koji će doći i ostati - učiti, pomagati, donirati - i jest poanta.

Za pjesmu je bila zadužena klapa "Pasika", kojoj je ovo bio prvi nastup nakon povratka s australske turneje, fritule su stigle iz Kaštel Slanice, a za ostalu spizu pobrinuo se dugoratski masterchef Rino Pavlić.
 

Povezani članci

Who's Online

We have 92 guests and no members online