Predstavljanje stripa 'Nevidljive priče'

stripMreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije će u četvrtak, 15. prosinca s početkom u 10 sati, u prostorijama Udruge osoba s invaliditetom Split, Kliška bb, održati predstavljanje stripa pod nazivom "Nevidljive priče". Strip je rađen u sklopu projekta "Što bi dao da si na mom mjestu" kojeg provodi Mreža u partnerstvu sa Udrugom za razvoj civilnog društva i poboljšanje kvalitete življenja SRMA iz Sinja, a financira ga Delegacija Europske komisije u Republici Hrvatskoj. "Nevidljivim pričama" želimo potaknuti mlađu populaciju građana na promišljanje o osobama s invaliditetom. Želja nam je kroz jedan drugačiji mediji prikazati kako izgledaju svakodnevne aktivnosti osoba s invaliditetom, ne bi li osvjestili njihova prava, potrebe ali i mogućnosti. Autori stripa su Maja Karačić (scenarij) te akademski slikar Ivan Svaguša (crtež) ...

Izvor: Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije

Kroz projekt "Što bi dao da si na mom mjestu" do sada smo odradili 10 javnih događanja te 10 tematskih radionica u sve ukupno 17 gradova sa područja Dalmacije.

Projekt "Što bi dao da si na mom mjestu?" potiče na jačanje i osnaživanje osoba s invaliditetom za njihovo lakše uključivanje u život te se radi na podizanju razine svijesti svih građana o potrebama, pravima i sposobnostima osoba s invaliditetom ne bi li se i na taj način potaklo smanjenje njihove diskriminacije.

Povezani članci

Who's Online

We have 409 guests and no members online