Invalidima lift za kolica

Nakon što je omiško Gradsko poglavarstvo iz proračuna izdvojilo sredstva za najam vozila u svrhu prijevoza članova Udruge osoba s invaliditetom "Agape", u to je vozilo zalaganjem članova udruge te nekolicine donatora ugrađena i lift-rampa za invalidska kolica, s mogućnošću prihvata i smještaja dvaju kolica. Naime, do sada su omiški invalidi imali tek povremene potrebe za kombi-vozilom. Međutim, pošto je kod Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti prošao projekt koji invalidima s područja Omiša, Dugog Rata, Šestanovca i Zadvarja omogućava prijevoz na bazen u Split, terapiju u Centru za multiplu sklerozu, terapijsko jahanje u Košutama, te terapiju u barokomori, potreba za adekvatnim vozilom postala je svakodnevna ...

OMIŠKA UDRUGA "AGAPE" NA DJELU

Piše: Mladen Nejašmić / Slobodna Dalmacija

— Omiški gradski oci, predvođeni gradonačelnikom prof. Ivanom Škaričićem, iznašli su sredstva za prijevoz osoba s posebnim potrebama. Međutim, ostao je problem rampa. Obraćali smo se na brojne adrese, ali nitko nije prepoznao naše potrebe, osim "Studenca" Omiš, Messer Croatia Plina, te tvrtke "Inero" iz Splita, kojima i ovim putem zahvaljujemo. Ostalo je još "pokriti" 30.000 kuna, što uveliko premašuje sredstva koja udruga osigurava za svoju djelatnost.

Stoga vjerujemo da još ima dobrih ljudi koji će shvatiti i znati pomoći našoj udruzi — kazala nam je v.d. predsjednika udruge "Agape" Dunja Marušić.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 93 guests and no members online