Udruga AGAPE mogla bi se ugasiti

udruga Agape OmišUkoliko Grad Omiš i Općine Dugi Rat, Podstrana, Šestanovac i Zadvarje ne počnu izvršavati svoje proračunima preuzete obveze, Udruga AGAPE, koja od 2003. godine pomaže invalidnim osobama s tih područja, mogla bi se ugasiti. Rečeno je to na okruglom stolu održanom u omiškom autokampu 'Galeb' povodom jučerašnjeg Međunarodnog dana osoba s invaliditetom ...

SKRB O INVALIDIMA

Udruga AGAPE mogla bi se ugasiti

Grad Omiš i Općine Dugi Rat, Podstrana, Šestanovac i Zadvarje zaboravili na obveze

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

- Kad se podvuče crta, ovu ćemo godinu završiti s minusom od 50.000 kuna, a sve zbog toga jer iz proračuna lokalnih vlasti nismo dobili obećane iznose. Nije u redu da nam u prvi mjesec odobrite novac, a onda u dvanaesti kažete kako novca nema - otvoreno je nazočnim predstavnicima lokalne samouprave poručila predsjednica Udruge AGAPE Natali Stanić pohvalivši se ujedno kako su samo prošle godine od države za svoje programe dobili 1.133.000 kuna.

Replicirao joj je Mijo Mimica, omiški dogradonačelnik, ustvrdivši kako izvršenje proračunskih stavki nije tako jednostavan posao.

- Dinamikom kojom se proračun puni, tako se i prazni. A punjenje, nažalost, ne ide baš najbolje. Trenutačno se doslovno gušimo pod pritiskom obveza, uspijevamo samo ugasiti požare. Kada biste samo vidjeli ljude koji svakodnevno kucaju na vrata našega gradonačelnika u potrazi za socijalnom pomoći, sve bi vam bilo jasno - istaknuo je Mimica dodajući kako je gradskim vijećnicima već bio ponudio da dođu na njegovo mjesto, ali to nitko nije želio učiniti.

udruga Agape Omiš

- Rekao sam im ne samo da ću otići, nego da ću i od svake plaće na budućem poslu svom nasljedniku mjesečno davati 2.000 kuna, no nije bilo zainteresiranih, a to vam dovoljno govori u kakvoj se situaciji nalazimo - zaključio je Mimica obećajući kako Grad Omiš ipak neće dići ruke od jedne tako vrijedne i nužne udruge kao što je AGAPE, poglavito jer ona zapošljava više od dvadeset osoba.

U mirnijem dijelu rasprave Natali Stanić izrazila je zadovoljstvo zbog nabavke kombija za prijevoz invalidnih osoba te uspješne provedbe projekata 'Pomoć u kući' i 'Usluga osobnog asistenta'.

- Posebno je važno što smo uspjeli doprijeti i do naših članova u ruralnim sredinama, gdje nam je ponekad trebala i pomoć svećenika kako bismo ljude uvjerili da nismo nekakva vjerska sekta, nego da smo tu da im besplatno pomognemo i olakšamo život - kazala je Stanić izražavajući žaljenje što je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti odustalo od programa terapijskog jahanja koji se pokazao iznimno koristan polaznicima.

udruga Agape Omiš

Povezani članci

Who's Online

We have 675 guests and no members online