Poduzetnička tribina za mlade 'Probudi pobjednika u sebi'

Klub mladih Split organizira veliki poduzetnički stol/tribinu "Probudi pobjednika u sebi!" u suradnji sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom, Ekonomskim fakultetom u Splitu, časopisom Poduzetnik, udrugom Biti bolji iz Osijeka i Športskim savezom invalida grada Splita. Tribina će se održati u petak, 28.10. od 16.30 do 19.30 u Malom amfiteatru Ekonomskog fakulteta, a sastojat će se od tri dijela:
1. Predavanje "Kako ostati motiviran čovjek i poduzetnik?“ - Ivona Šimunović, savjetnica u radu s ljudskim resursima iz Zagreba
2. Predavanje "Bankrotirao sam“ - Zlatko Rabik iz Slatine
3. Predavanje "Uređen, uspješan i human biznis“ – Goran Milić.
Gdje to ima uređenog, uspješnog i humanog biznisa na koji bismo mi pristali? Ima u Švicarskoj, ali tamo bogati roditelji ne kupuju djeci ferrarije kao što naši rade. Ne prave im svadbe s 500 uzvanika. Ne koštaju ih krizme i rođendani po 5 – 10 000 eura. U Švicarskoj političari imaju srednje ili niže srednje plaće. Cijela vlada ima dva automobila. Bi li Hrvati, tj. hrvatski političari, na to pristali?
Ima i u Norveškoj uređenog, uspješnog i humanog biznisa, ali je kava 50 kuna, krigla piva – 70, a oni koji piju alkohol to rade samo petkom ili subotom. Poslovna večera ili ručak u dobrom restoranu - malo je to tko doživio u Norveškoj!
Može li se radom, normalnim pristupom, znanjem, ozbiljnošću i poštenjem uspjeti u našoj zemlji? Kako funkcioniraju mali poduzetnici u svijetu, imaju li podršku lokalne uprave, rade li oni za njih ili obrnuto? Što bismo mi trebali uraditi da postanemo uspješni poduzetnici?  Nakon predavanja ćete imati priliku pitati predavače sve što vas zanima te podijeliti s njima svoja razmišljanja o poduzetništvu. Mladi, ne propustite priliku za sudjelovanjem u ovom zanimljivom i korisnom programu. Ulaz je slobodan, ali prijave su obvezne. Prijaviti se možete ovdje.

Izvor: DalmacijaNews

Povezani članci

Who's Online

We have 222 guests and no members online