Mogu li mladi u Hrvatskoj napraviti nešto značajno za svoju, ali i druge generacije?

Prije 50 godina studenti diljem svijeta bili su dio velikih prosvjeda, čime su postali nezaobilazni faktor na karti društvenih aktera. Od tada, prosvjedi mladih imaju posebnu društvenu pozornost gdje god se događaju. Postoji li potencijal među mladima u Hrvatskoj napraviti nešto značajno za svoju, ali i druge generacije? Kako su prosvjedi mladih u Hrvatskoj nastajali, koje su im bile metode i ciljevi? Koliko su mladi danas, u digitalnom svijetu prepunom mogućnosti, spremni napraviti revoluciju?
O svemu tome saznajte više na predavanju Marka Matijevića, osnivača i glavnog urednika portala srednja.hr, medija koji se sedam godina intenzivno bavi mladima, obrazovanjem i znanosti, mjesečno bilježi oko 350.000 jedinstvenih posjetitelja, a najveći dio čitatelja su upravo mladi od 15 do 24 godine. Pedavanje će se održati u petak, 12.10. s početkom u 19 sati u Klubu mladih Split.

Mogu li mladi u Hrvatskoj napraviti revoluciju?Marko Matijević je diplomirao novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Portal srednja.hr pokrenuo je tijekom četvrte godine studija. Studirao je godinu dana na Sveučilištu Regensburg preko Erasmusa, gdje je iz prve ruke vidio kako bi visoka učilišta mogla i trebala funkcionirati.

U slobodno vrijeme biciklira na duge staze, a od brojnih destinacija do kojih je stigao biciklom posebno se ističe iranska prijestolnica Teheran, do koje je pedalirao punih 68 dana.

Povezani članci

Who's Online

We have 38 guests and no members online