Travanj u studentskom digitalnom hubu

Poduzetnički centar Split zajedno sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta u Splitu, u sklopu projekta “Studentski digitalni HUB”, pripremili su novi set radionica i edukacija za studente i mlade. I one koji se tako osjećaju. A travanj, osim sunca, rive, šetnji i prvih kupanja u moru, donosi i novu temu mjeseca - “Uvod u programiranje i programske jezike”. Razvoj digitalne tehnologije korjenito mijenja svijet oko nas, od komunikacije, naših radnih mjesta pa sve do pametnih sustava u našim kućanstvima i zajednicama. Aktivnosti i zadaci koje smo nekada izvršavali rutinski, sada se pomoću tehnologije automatiziraju. EU komisija programiranje navodi kao vještinu za digitalnu pismenost današnjice. Stoga vam studentski poduzetnički inkubator donosi čak 10 radionica iz svijeta programiranja i programskih jezika! Sve edukacije (a popis je u nastavku članka) održavaju se online preko Zoom platforme. Prijave za radionice mogu se pronaći na društvenim mrežama Studentskog poduzetničkog inkubatora...

Travanj u studentskom digitalnom hubu

10 radionica iz svijeta programiranja i programskih jezika

Izvori: PCST, SPI, EFST

8.4. u 16 h, “Strateški pristup korištenja Wordpress CMS-a” u kojoj će Ivica Delić, direktor tvrtke Studio Zona dati pregled Wordpress-a kao CMS-a, osnovne preduvjete korištenja Wordpress-a, najvažnije elemente i znanja kojima treba ovladati za korištenje, održavanje i kreiranje stranica te baza znanja za učenje Wordpress-a.

9. 4. u 18h, “Wordpress & Google Console”

13.4. u 18h,“Wordpress: performanse i optimizacija stranice”

15.4. u 18h “Wordpress: zaštita stranice”

19.4. u 18h, “Wordpress: Search Engine Optimization #1”

21.4. u 18h, “Wordpress: Search Engine Optimization #2”
u kojima će Zdravko Blagdan, pionir u svijetu programiranja sudionike uvesti u napredniji dio korištenja Wordpress sustava u kreiranju vlastitih web stranica.

20.4. u 17:00 h, “HTML & CSS & JavaScript vol1”

22.4. u 17:00 h, “HTML & CSS & JavaScript vol2”

27.4. u 17:00 h, “HTML & CSS & JavaScript vol3
” u kojima  Diana Šperanda i Mario Brižić, freelance programeri, donose pregled tri programska jezika koja se inače koriste u zajedničkom smislu i radu. Polaznici bi nakon prve tri radionice trebali znati sami napraviti jednostavnu web stranicu koja bi bila temelj za daljnje učenje i razvoj.

29.4. u 17:00 h, “Microsoft SQL Server baza podataka” u kojoj Diana Šperanda i Mario Brižić, freelance programeri, daju uvid u jezik za izvršavanje naredbi i upravljanje bazom podataka

Sve edukacije održavaju se online preko Zoom platforme.

Svi polaznici koji prođu edukacije iz određenog područja dobit će potvrdu za sudjelovanje u vidu digitalno potpisane vjerodajnice sukladno EU Akcijskom planu za digitalno obrazovanje (2021.-2027.).

Prijave za navedene radionice mogu se pronaći na društvenim mrežama Studentskog poduzetničkog inkubatora.

Projekt “Studentski digitalni HUB” je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije, a provodi se kroz cijelu 2021. godinu.

Povezani članci

Who's Online

We have 71 guests and no members online