Prijavite se za Shift Hackaton

- IT sektor posluje cijele godine i za razliku od turizma ne ovisi o godišnjem dobu. To je grana budućnosti kao i sve kreativne industrije za razvoj grada u gospodarskom smislu, a Grad Split ih podupire kroz potpore malom i srednjem poduzetništvu. Za Shift konferencije Split postaje epicentar kreativnosti i znanja, dokazuje da je naš grad mjesto talentiranih i obrazovanih mladih ljudi - kazala je Ela Žižić, pročelnica Službe za gospodarstvo na medijskom predstavljanju petog izdanja Shift Developer konferencije, vodećeg start-up događaja regije koji će se održati 2. i 3. lipnja u HNK Split pred više od 1200 posjetitelja. - Njegujemo posebnost konferencije, a to su zabava i edukativni sadržaji. Ove godine mladi programeri imat će priliku natjecati se u Shift Hackatonu, izazovu u kojem će razvijati potpuno novu aplikaciju u samo 24 sata. 20 najboljih predstavit će svoje rješenje žiriju i boriti se tako za primamljive nagrade i investitore - kazao je Ivan Burazin, osnivač Shifta koji je uz potporu Županije splitsko-dalmatinske, Grada Splita, Turističke zajednice i sponzora predstavio i nagradni fond Hackatona koji iznosi primamljivih 150.000 dolara. No to  nije sve, konferenciju će pohoditi u mnogi investitori u potrazi za projektima kojima mogu pomoći u realizaciji. U dva dana konferencije posjetitelji će slušati brojne govornike među kojima su svoj dolazak potvrdili stručnjaci koji vode razvoj platformi Localytics, Shazam, Trello, GitLab, Toptal, Squarespace..

Izvori: Shift, Slobodna Dalmacija

Prijavite se za Shift Hackaton Najbolji start-upi i njihova rješenja na Shift konferenciji tako će krenuti putem dosadašnjih pobjednika poput BellaBeat, Photomatha i Oradiana koji uspješno posluju po cijelome svijetu.

- Među strateškim ciljevima Županije istaknuli smo i razvoj visokih tehnologija. Da smo na pravom putu govori i podatak o 664 tvrtke koje su registrirane u županiji te zapošljavaju više od 2.300 stručnjaka. Zato smo za razdoblje do 2017. godine namijenili i nekoliko projekata potpore razvoju inovacija i institucijama koje se njima bave - kazao je na predstavljanju Shift Developer konferencije župan Zlatko Ževrnja.

Povezani članci

Who's Online

We have 275 guests and no members online