Okrugli stol "Berba maslina & turizam“ u Kaštelima

Na Okruglom stolu "Berba maslina & turizam“ koji će se održati u petak, 18. veljače 2022. u Gimnaziji u Kaštel Novom, na adresi Polinovac 8 s početkom u 18.15 sati u organizaciji udruge maslinara Kaštela „Mastrinka“, nakon njihove redovne godišnje skupštine, bit će predstavljena iskustva organiziranja turističkih aranžmana koji uključuju berbu na području Istre, Kvarnera i Neretve sve s ciljem poticanja rasprave o mogućnostima pokretanja organiziranih berbi maslina u kojima bi sudjelovali i turisti na području Kaštela i okolice. Da li je Dalmacija i njeni maslinari, ali i iznajmljivači te turističke agencije spremne za uvrštavanje ovakvog tipa turizma u svoju ponudu te proširenje turističke sezone? Panelisti kaštelanskog maslinarskog Okruglog stola su predstavnici i djelatnici iz turističkog i poljoprivrednog sektora te civilnog društva. Nakon okruglog stola "Berba maslina & turizam“ , u 19.30 sati bit će organizirana manifestacija "Jedimo zdravo, jedimo lokalno“ u sklopu projekta „Aktivna i kvalitetna starost“ na kojoj će se sudionici upoznati s lokalnim, zdravim jelom kojeg će pripremiti kuhar Tomislav Zoko.

Izvor: Kastela.org

Sudionici okruglog stola "Berba maslina & turizam“:
- Nada Maršić, direktorica Turističke zajednice grada Kaštela
- Matilda Kežić, turistička djelatnica
- Tihomir Pušnik, član UO UMK Mastrinka, maslinar i pružatelj smještaja
- Mladen Krnić, umirovljeni novinar, maslinar i pružatelj smještaja
- Edvard Lesnik, izvršni direktor Olivari Travel
- Marko Lemac, predsjednik Hrvatskog planinarskog društva „Kozjak“
- Nives Ivelja, direktorica Udruge „MI“ – Split, uključena u projekt „Lokalno društveno poduzetništvo – KAŠTELA NATIVES“

Sve zainteresirane pozvani su na sudjelovanje i doprinos kvalitetnoj raspravi o ovoj temi. S obzirom na epidemiološku situaciju i aktualne mjere broj sudionika je ograničen pa se zainteresirani trebaju javiti na broj: 095/851-5482 ili na mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .  

Također, ukoliko imate pitanja ili prijedloge na navedenu temu pišite im na mail ili u inbox na Facebook: Udruga maslinara Kaštela Mastrinka s nazivom teme: Berba & turizam.

Povezani članci

Who's Online

We have 112 guests and no members online