Iz Regije..

Omiš: Ivo Tomasović formirao vlast uz pomoć SDP-a

Omišani i Poljičani imaju novog starog predsjednika Gradskog vijeća, i to Zvonka Močića, s nezavisne liste grupe birača Ive Tomasovića. Tako je, naime, jednoglasno odlučeno na konstituirajućoj sjednici GV-a grada Omiša, održanoj u srijedu, piše Slobodna Dalmacija. Nakon svečane prisege 17 vijećnika, među kojima ima i starih lica, ali i dosta novih, kao i šest žena, gradonačelnik Ivo Tomasović s osam vijećnika i uz potporu SDP-ove vijećnice Zdravke Šodan ima većinu u Gradskom vijeću. Močić je omiškim vijećnicma poželio puno sreće u radu i nove uspjehe, a sve za dobrobit naših Omišana. Sljedeće četiri godine o sudbini grada na ušću Cetine i njegovog zaleđa, Poljica, njihovoj budućnosti i prosperitetu odlučivat će osam vijećnika s liste birača Ive Tomasovića: Zvonko Močić, Sanja Ilić, Nikola Tijardović, Simona Jurjević, Tonći Stanić, Lovrenka Kovačić Bućan, Ivan Medić i Ana Generalić, šest članova HDZ-a: Jure Šaban Stanić, Josip Banović, Mijo Mimica, Ivan Bogdanović, Suzana Gojsalić i Tomislav Bartulović, dvoje s liste HDS-HSP: Denis Dujmović i Ivan Puljiz. te SDP-ovka Zdravka Šodan.

Piše: Sandra Barčot / Slobodna Dalmacija

Na upit je li njegova lista koalirala sa SDP-om te time i osigurala čvrstu većinu u Vijeću, gradonačelnik Ivo Tomasović bio je konkretan:

- Nismo potpisali koaliciju, no imamo dogovorenu suradnju jer želimo nastaviti projekte koji su bitni za grad. Kao prvo, na jesen startamo s gradnjom gradske luke u suradnji sa županijskom Lučkom upravom, pa slijedi izgradnja nove srednje škole i vodoopskrbe u našem zaleđu. To su naši gorući problemi, koje moramo riješiti za naše građane.

Povezani članci

Who's Online

We have 204 guests and one member online

  • admin